Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czyli zupa to co masz, doprawione aromatycznym curry :D Świetny sposób na dojedzenie końcówek różnych warzyw.
Przepis dnia
Naleśniki po chłopsku to gotowe danie, sycące i rozgrzewające. Idealnie się s...
Odsłon: 7390
Marynowana papryka, nadziana wcześniej kapustą, to jest przysmak węgierski i...
Odsłon: 350
Bardzo sycąca, pyszna potrawa składająca się z ziemniaczków, kurek oraz boczk...
Odsłon: 89
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 81
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 174
Przepis dnia
Naleśniki po chłopsku to gotowe danie, sycące i rozgrzewające. Idealnie się s...
Odsłon: 7390
Marynowana papryka, nadziana wcześniej kapustą, to jest przysmak węgierski i...
Odsłon: 350
Bardzo sycąca, pyszna potrawa składająca się z ziemniaczków, kurek oraz boczk...
Odsłon: 89
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 81
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 174
Składniki
Posiekałam takie warzywa jakie miałam w lodówce. Najpierw podsmażyłam twarde warzywa, czyli cebulę, marchew i fenkuł, kapustę, por. Podsmażone dodałam do gotującego się bulionu.
Podsmażyłam pieczarki, gdy już były lekko rumiane dodałam posiekany czosnek i za chwilę łyżkę curry. Gdy całość się podsmażyła dodałam do zupy.
Po 20 minutach dodałam mleko kokosowe- świetnie podbija smak curry i ma właściwości słodkiej śmietany ale zawiera tylko 13 % tłuszczu. Po wyłączeniu ognia zupę posypałam natką pietruszki.
Smacznego :)