Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czyli zupa to co masz, doprawione aromatycznym curry :D Świetny sposób na dojedzenie końcówek różnych warzyw.
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 87
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 151
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 87
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 151
Składniki
Posiekałam takie warzywa jakie miałam w lodówce. Najpierw podsmażyłam twarde warzywa, czyli cebulę, marchew i fenkuł, kapustę, por. Podsmażone dodałam do gotującego się bulionu.
Podsmażyłam pieczarki, gdy już były lekko rumiane dodałam posiekany czosnek i za chwilę łyżkę curry. Gdy całość się podsmażyła dodałam do zupy.
Po 20 minutach dodałam mleko kokosowe- świetnie podbija smak curry i ma właściwości słodkiej śmietany ale zawiera tylko 13 % tłuszczu. Po wyłączeniu ognia zupę posypałam natką pietruszki.
Smacznego :)