Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa meksykańska

Zupa meksykańska

Autor:

Przepisów i artykułów: 121 Ocena: 1779

Dodano:

Odsłon: 4375

Pyszne danie jednogarnkowe i pożywna zupa dla całej rodziny. Dzieci ją uwielbiają...

Składniki

  • 50 dkg mięsa mielonego indyczego
  • 1 cebula
  • 4 ząbki czosnku
  • 3 świeże pomidory
  • 1 czerwona papryka
  • 3 ogórki konserwowe
  • 1 puszka kukurydzy
  • 1 puszka groszku
  • 1 puszka czerwonej fasoli
  • 100 ml koncentratu pomidorowego
  • ostra papryka, lubczyk, sól, pieprz
3-4 os. 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Zupa meksykańska

Przygotowanie

  1. Obrać czosnek i cebulę, posiekać i zeszklić w garnku, w którym będziemy gotować zupę. Dodać mięso. Podsmażyć. Zalać wodą i dorzucić pokrojone w kostkę pomidory i paprykę. Gotować wszystko do miękkości. Odsączyć z zalewy fasolę, kukurydzę, groszek i dodać do zupy włącznie z pokrojonymi w słupki ogórkami. Przyprawić do smaku i dokładnie wymieszać z koncentratem pomidorowym. Pogotować jeszcze chwilę i zdjąć z ognia. Podawać z pieczywem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń