Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rozgrzewające danie, które świetnie sprawdzi się na rodzinny obiad oraz jako ciepły posiłek na imprezie. Wykorzystaj czerwoną fasolę, kukurydzę i paprykę, aby wyczarować pyszną zupę meksykańską.
Ciasto z tego przepisu jest elastyczne, dobrze pierogi się skleja, nie lepi s...
Odsłon: 1936
Jest to wspaniałe i niezwykle efektowne ciasto na kakaowym biszkopcie, z kre...
Odsłon: 3167
Wątróbkę drobiową najczęściej smażymy z cebulką. Czasami dodajemy do niej jab...
Odsłon: 26
Ciasto z tego przepisu jest elastyczne, dobrze pierogi się skleja, nie lepi s...
Odsłon: 1936
Jest to wspaniałe i niezwykle efektowne ciasto na kakaowym biszkopcie, z kre...
Odsłon: 3167
Wątróbkę drobiową najczęściej smażymy z cebulką. Czasami dodajemy do niej jab...
Odsłon: 26
Składniki
Zacznij od pokrojenia kurczaka w kostkę, następnie dodaj wszystkie przyprawy, dokładnie wymieszaj. Do garnka wlej oliwę, dodaj pokrojoną drobno cebulę, przeciśnięty przez praskę czosnek oraz zamarynowane mięso. Podsmaż na złoty kolor.
Paprykę pokrój w kostkę, kukurydzę i fasolę odsącz z zalewy. Dodaj paprykę do podsmażonego mięsa, poczekaj, aż zmięknie. Dorzuć fasolę i kukurydzę. Całość zalej bulionem, po chwili dodaj trzy łyżeczki koncentratu pomidorowego, gotuj przez 15 minut. Podawaj z pieczywem lub nachosami oraz posiekaną kolendrą.