Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rozgrzewające danie, które świetnie sprawdzi się na rodzinny obiad oraz jako ciepły posiłek na imprezie. Wykorzystaj czerwoną fasolę, kukurydzę i paprykę, aby wyczarować pyszną zupę meksykańską.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10594
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4774
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 849
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9003
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1324
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10594
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4774
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 849
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9003
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1324
Składniki
Zacznij od pokrojenia kurczaka w kostkę, następnie dodaj wszystkie przyprawy, dokładnie wymieszaj. Do garnka wlej oliwę, dodaj pokrojoną drobno cebulę, przeciśnięty przez praskę czosnek oraz zamarynowane mięso. Podsmaż na złoty kolor.
Paprykę pokrój w kostkę, kukurydzę i fasolę odsącz z zalewy. Dodaj paprykę do podsmażonego mięsa, poczekaj, aż zmięknie. Dorzuć fasolę i kukurydzę. Całość zalej bulionem, po chwili dodaj trzy łyżeczki koncentratu pomidorowego, gotuj przez 15 minut. Podawaj z pieczywem lub nachosami oraz posiekaną kolendrą.