Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciekawy i oryginalny pomysł na zupę. Inna wersja zupy meksykańskiej- podana z kiełbasą, nie z mięsem mielonym.
O szakszuce nie pisałam jeszcze na blogu, ale z prawie ostatnich pomidorów pr...
Odsłon: 159
W jesienne wieczory do herbatki marzy się ciepła domowa szarlotka, ta jest id...
Odsłon: 201
O szakszuce nie pisałam jeszcze na blogu, ale z prawie ostatnich pomidorów pr...
Odsłon: 159
W jesienne wieczory do herbatki marzy się ciepła domowa szarlotka, ta jest id...
Odsłon: 201
Składniki
Zagotuj bulion, dodaj do niego pokrojone w plasterki i podsmażone na patelni pieczarki. Paprykę pokrój w cienkie paski, cebulę w kostkę a kiełbasę w półplasterki. Wszystko podsmaż na patelni. Gdy warzywa przestaną być surowe a kiełbasa się ładnie zrumieni dodaj je do zupy. Gotuj przez kwadrans. Dodaj fasolę i koncentrat pomidorowy. Zaciągnij mąką. Dopraw do smaku solą, pieprzem i słodką papryką. Zupę podawaj na ciepło, przed podaniem posyp żółtym serem.