Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciekawy i oryginalny pomysł na zupę. Inna wersja zupy meksykańskiej- podana z kiełbasą, nie z mięsem mielonym.
Roladki z tortilli z szynką i serem żółtym zapiekane w piekarniku to ekspreso...
Odsłon: 143
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 502
Roladki z tortilli z szynką i serem żółtym zapiekane w piekarniku to ekspreso...
Odsłon: 143
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 502
Składniki
Zagotuj bulion, dodaj do niego pokrojone w plasterki i podsmażone na patelni pieczarki. Paprykę pokrój w cienkie paski, cebulę w kostkę a kiełbasę w półplasterki. Wszystko podsmaż na patelni. Gdy warzywa przestaną być surowe a kiełbasa się ładnie zrumieni dodaj je do zupy. Gotuj przez kwadrans. Dodaj fasolę i koncentrat pomidorowy. Zaciągnij mąką. Dopraw do smaku solą, pieprzem i słodką papryką. Zupę podawaj na ciepło, przed podaniem posyp żółtym serem.