Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa meksykańska z mięsem mielonym

Zupa meksykańska z mięsem mielonym

Autor:

Przepisów i artykułów: 73 Ocena: 1515

Dodano:

Odsłon: 18016

Fajny pomysł na jesienną zupę jednogarnkową. Zupa jest rozgrzewająca i przede wszystkim bardzo sycąca.

Składniki

  • 500 g mięsa mielonego wołowego lub wieprzowego(ja dziś użyłam wieprzowego)
  • 1 cebula
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 marchew
  • 1 papryka czerwona
  • 1 papryka żółta
  • 1 pyszka czerwonej fasolki
  • 1 puszka pomidorów
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • sól,swieżo zmielony pieprz,papryka w proszku
  • świeże zioła:kolendra,bazyli i estragon
  • 1 papryczka chilli
  • 1 łyżka oleju
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Cebulę drobno pokroić,czosnek przecisnąć prze praskę.
    Marchew również pokroić w drobną kostkę.

  2. Na patelni podgrzać łyżkę oleju,dodać do niej cebulę następnie czosnek i mięso mielone,gdy mięso się troszkę podsmaży dodać marchew i smażyć ok 10 min.

  3. Paprykę kroimy w drobną kosteczkę,dodajemy na patelnię z mięsem i dusimy ok 2min.
    Następnie dodajemy czerwoną fasolkę i pomidory z puszki i dusimy następne 2 min.

  4. Poduszone warzywa z mięsem przekładamy do garnka,podlewamy woda ale mała ilością tak aby zupa była gęsta.Dodajemy przecier pomidorowy i gotujemy 30 min.
    Na koniec dodajemy przyprawy świeże zioła i papryczkę chilli.

  5. Podajemy ciepłe np z pieczywem.



    SMACZNEGO!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

newsweek 24 marca 2017 Bardzo ciekawy przepis, koniecznie do wypróbowania :-) Odpowiedzi: 1 ▼

4 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Futka 04 listopada 2014 Wspaniała, smaczna i bardzo aromatyczna zupka! Pycha! :) Odpowiedzi: 1 ▼

8 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń