Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa meksykańska z mięsem mielonym
Uważam kalarepę za niedocenione warzywo, no bo nie oszukujmy się, nie jest on...
Odsłon: 63
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 153
Dziś do pracy.
Odsłon: 1427
Uważam kalarepę za niedocenione warzywo, no bo nie oszukujmy się, nie jest on...
Odsłon: 63
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 153
Dziś do pracy.
Odsłon: 1427
Składniki
Na patelnię wrzucamy mięso mielone. Dodajemy ½ opakowania papryki ostrej i ½ opakowania papryki słodkiej, wyciskamy dwa ząbki czosnku. Mięso mielone smażymy na patelni, dodajemy posiekaną cebulę. Całość smażymy kilka minut. W garnku gotujemy bulion lub wodę z kostką rosołową. Dodajemy podsmażone mięso mielone z cebulą i gotujemy na małym ogniu ok. 30 minut. Dodajemy kukurydzę, fasolę, pomidory z puszki oraz koncentrat pomidorowy. Dodajemy odsączony groszek i gotujemy parę minut. Podajemy z ryżem lub z pieczywem.