Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa meksykańska z mięsem mielonym
Przepis dnia
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 190
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 71
Przepis dnia
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 190
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 71
Składniki
Na patelnię wrzucamy mięso mielone. Dodajemy ½ opakowania papryki ostrej i ½ opakowania papryki słodkiej, wyciskamy dwa ząbki czosnku. Mięso mielone smażymy na patelni, dodajemy posiekaną cebulę. Całość smażymy kilka minut. W garnku gotujemy bulion lub wodę z kostką rosołową. Dodajemy podsmażone mięso mielone z cebulą i gotujemy na małym ogniu ok. 30 minut. Dodajemy kukurydzę, fasolę, pomidory z puszki oraz koncentrat pomidorowy. Dodajemy odsączony groszek i gotujemy parę minut. Podajemy z ryżem lub z pieczywem.