Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa mięsno- warzywna

Zupa mięsno- warzywna

Autor:

Przepisów i artykułów: 726 Ocena: 48531

Dodano:

Odsłon: 983

U nas zimno i deszczowo, każdy marzy o talerzu rozgrzewającej zupy. A że czasami marzenia się spełniają... zapraszam na sycącą i aromatyczną zupę z mięsem mielonym. Do przygotowania w 20 minut.

Składniki

  • cebula 1 sztuka
  • mąka pszenna 1 łyżka
  • masło 1 łyżka
  • brokuły mrożone 200g
  • kalafior mrożony 200g
  • por 1 sztuka
  • mięso mielone (u mnie z szynki wieprzowej) 500g
  • sól, pieprz czarny mielony
  • smalec 1 łyżka
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Cebulę obieramy, kroimy w piórka, podsmażamy na maśle. Dodajemy mąkę, mieszamy, smażymy przez chwilę. Wlewamy 1 litr wody, dodajemy kalafior, brokuły, sól i pieprz. Całość doprowadzamy do wrzenia i gotujemy około 15 minut, na wolnym ogniu.
    W tym czasie na smalcu podsmażamy, przyprawione solą i pieprzem, mięso wraz z porem pokrojonym w półtalarki.
    Pora z mięsem dodajemy do zupy po 10 minutach gotowania warzyw, aby wszystkie smaki pięknie nam się połączyły, tworząc aromatyczną zupę.

    Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń