Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest to zupa, ugotowana na bazie warzyw jak: cukinia, fasola, marchew, papryka czerwona, pietruszka, seler naciowy, z dodatkiem drobnego makaronu.
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1604
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232016
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5091
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1604
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232016
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5091
Składniki
Fasole płuczemy i moczymy całą noc. W następnym dniu gotujemy w nieosolonej wodzie około 1 godziny, do jej miękkości. W osobnym garnczku gotujemy bulion warzywny z pasty rosołowej, ziemniaków, łodyg selera naciowego pokrojonego na talarki, marchewki i pietruszki pokrojonej na talarki.
W między czasie kroimy drobno cebulę i smażymy z kostkami szynki na patelni z dodatkiem 3 łyżek oleju. Gdy warzywa w garnku będą już miękkie dodajemy ugotowane fasole, makaron, cebulę z kostkami szynki i koncentrat pomidorowy. Gotujemy jeszcze około 10 minut, aż makaron zmięknie. Doprawiamy solą i pieprzem ziołowym do smaku. Ugotowaną zupę podajemy na gorąco, posypaną startym serem i listkami świeżej bazylii. Smacznego!!!