Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja zupa grzybowa jest przygotowana z grzybów świeżych leśnych. Jest smaczna i sycąca. Polecam
garnek, patelnia, nóż, łyżka,
Przepis dnia
Steki z kalafiora z pieczarkami w sosie śmietanowym to danie wegetariańskie,...
Odsłon: 42605
Sznycle królewskie, czyli kotlety z rozpływającego się w ustach, delikatnego...
Odsłon: 540
Tak pysznych ziemniaków nie zrobiłam dotychczas, chociaż robię je dosyć częst...
Odsłon: 18
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 206
Przepis dnia
Propozycja na pyszny obiad ugotowany w stosunkowo krótkim czasie i przy niewi...
Odsłon: 2561
Przepis dnia
Steki z kalafiora z pieczarkami w sosie śmietanowym to danie wegetariańskie,...
Odsłon: 42605
Sznycle królewskie, czyli kotlety z rozpływającego się w ustach, delikatnego...
Odsłon: 540
Tak pysznych ziemniaków nie zrobiłam dotychczas, chociaż robię je dosyć częst...
Odsłon: 18
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 206
Przepis dnia
Propozycja na pyszny obiad ugotowany w stosunkowo krótkim czasie i przy niewi...
Odsłon: 2561
Składniki
Na rozgrzanej z olejem oraz łyżką masła klarownego głębszej patelni podsmażyć pokrojoną w kostkę cebulę ,smażyć do zeszklenia, dodać oczyszczone, pokrojone w plastry grzyby , podsmażać około 15 minut. dodać pokrojoną w plastry oraz kostkę marchewkę , pietruszkę i podsmażać dalej około 10 - 15 minut. i zdjąć z ognia. Garnek z bulionem doprowadzić do zagotowania , dodać pokrojone w kostkę ziemniaki i gotować około 10 minut, po czym dodać zawartość patelni. Całość gotować do miękkości warzyw i grzybów, doprawić do smaku pieprzem i solą oraz roztartym w dłoniach majerankiem, Zupę zagęścić lekką zasmażką przygotowaną z masła klarownego i mąki. Chwilę pogotować, wyłączyć i na koniec dodać posiekaną natką pietruszki. Można zabielić śmietaną, ( ja nie zabielam ). Smacznego
Przygotowanie warzyw.
Zupa gotowa do podania.