Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja zupa grzybowa jest przygotowana z grzybów świeżych leśnych. Jest smaczna i sycąca. Polecam
garnek, patelnia, nóż, łyżka,
Ziemniaki chantilly to nic innego jak gładkie puree z dodatkiem bitej śmietan...
Odsłon: 204
Ziemniaki chantilly to nic innego jak gładkie puree z dodatkiem bitej śmietan...
Odsłon: 204
Składniki
Na rozgrzanej z olejem oraz łyżką masła klarownego głębszej patelni podsmażyć pokrojoną w kostkę cebulę ,smażyć do zeszklenia, dodać oczyszczone, pokrojone w plastry grzyby , podsmażać około 15 minut. dodać pokrojoną w plastry oraz kostkę marchewkę , pietruszkę i podsmażać dalej około 10 - 15 minut. i zdjąć z ognia. Garnek z bulionem doprowadzić do zagotowania , dodać pokrojone w kostkę ziemniaki i gotować około 10 minut, po czym dodać zawartość patelni. Całość gotować do miękkości warzyw i grzybów, doprawić do smaku pieprzem i solą oraz roztartym w dłoniach majerankiem, Zupę zagęścić lekką zasmażką przygotowaną z masła klarownego i mąki. Chwilę pogotować, wyłączyć i na koniec dodać posiekaną natką pietruszki. Można zabielić śmietaną, ( ja nie zabielam ). Smacznego
Przygotowanie warzyw.
Zupa gotowa do podania.