Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa musztardowa to wyjątkowe danie, które zachwyca kremową konsystencją oraz niepowtarzalnym, wyrazistym smakiem musztardy. Przygotowanie tej zupy wymaga zaledwie kilku składników, jest stosunkowo proste i nie zajmuje dużo czasu, a efekt wynagradza każdy cały wysiłek. Całość jest mocno aromatyczna i wyrazista, idealna dla miłośników ostrzejszych smaków. Zupa przyjemnie rozgrzewa, szczególnie w chłodniejsze wieczory. Z powodzeniem możesz użyć ulubionego rodzaju musztardy – francuskiej, dijon, miodowej czy sarepskiej. Dzięki temu za każdym razem stworzysz nieco inną propozycję na obiad dla całej rodziny.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11221
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4930
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1104
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9750
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1450
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11221
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4930
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1104
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9750
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1450
Składniki
Cebula i pora drobno posiekaj.
W garnku podgrzej masło i oliwę do rozpuszczenia. Dodaj cebulę i pora; smaż je do miękkości.
Wlej bulion, śmietanę i musztardę. Gotuj całość na wolnym ogniu przez ok. 10 minut lub do miękkości.
Przelej całość do malaksera i zblenduj na gładki krem. Przełóż całość z powrotem do garnka i podgrzej.
W miseczce wymieszaj wodę z mąką ziemniaczaną na jednolitą masę. Przelej całość do garnka i wymieszaj.
Zupę musztardową podawaj na ciepło z grzankami chlebowymi. Te dodawaj na samym końcu, bezpośrednio przed zaserwowaniem.
Resztki przechowuj w lodówce, w szczelnym pojemniku i zużyj w ciągu 3 dni. Podgrzewaj w garnku lub mikrofalówce.