Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa musztardowa to wyjątkowe danie, które zachwyca kremową konsystencją oraz niepowtarzalnym, wyrazistym smakiem musztardy. Przygotowanie tej zupy wymaga zaledwie kilku składników, jest stosunkowo proste i nie zajmuje dużo czasu, a efekt wynagradza każdy cały wysiłek. Całość jest mocno aromatyczna i wyrazista, idealna dla miłośników ostrzejszych smaków. Zupa przyjemnie rozgrzewa, szczególnie w chłodniejsze wieczory. Z powodzeniem możesz użyć ulubionego rodzaju musztardy – francuskiej, dijon, miodowej czy sarepskiej. Dzięki temu za każdym razem stworzysz nieco inną propozycję na obiad dla całej rodziny.
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 850
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 699
Przepis dnia
Włoski Narzeczony to czekoladowo-orzechowy torcik przełożony czekoladową pianką.
Odsłon: 6100
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 643
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 4867
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 1078
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 850
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 699
Przepis dnia
Włoski Narzeczony to czekoladowo-orzechowy torcik przełożony czekoladową pianką.
Odsłon: 6100
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 643
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 4867
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 1078
Składniki
Cebula i pora drobno posiekaj.
W garnku podgrzej masło i oliwę do rozpuszczenia. Dodaj cebulę i pora; smaż je do miękkości.
Wlej bulion, śmietanę i musztardę. Gotuj całość na wolnym ogniu przez ok. 10 minut lub do miękkości.
Przelej całość do malaksera i zblenduj na gładki krem. Przełóż całość z powrotem do garnka i podgrzej.
W miseczce wymieszaj wodę z mąką ziemniaczaną na jednolitą masę. Przelej całość do garnka i wymieszaj.
Zupę musztardową podawaj na ciepło z grzankami chlebowymi. Te dodawaj na samym końcu, bezpośrednio przed zaserwowaniem.
Resztki przechowuj w lodówce, w szczelnym pojemniku i zużyj w ciągu 3 dni. Podgrzewaj w garnku lub mikrofalówce.