Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś zjadamy się zupą na upał vichyssoise, którą podaje się schłodzoną z lodówki. Jest pyszna. Mimo, że składniki to głównie ziemniak i por to zupa ta smakuje wybornie, jak z najlepszej restauracji.
Fantastyczna rybka, przy której pracy jest niewiele, a efekt smakowy jest bar...
Odsłon: 97
Pieczone ziemniaczki z rozmarynem i czosnkiem to absolutny rarytas, a zarazem...
Odsłon: 83
Fantastyczna rybka, przy której pracy jest niewiele, a efekt smakowy jest bar...
Odsłon: 97
Pieczone ziemniaczki z rozmarynem i czosnkiem to absolutny rarytas, a zarazem...
Odsłon: 83
Składniki
Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę. Pora kroimy w dość cienkie plasterki. Do garnka dodajemy masło i lekko podsmażamy ziemniaki z porami. Po kilku minutach wlewamy ok. litra wody, dodajemy kostkę bulionową i liść laurowy. Gotujemy do miękkości. Pod koniec gotowania można wlać wino i odparować. Zupę miksujemy na krem. Dodajemy creme fraiche, tymianek i pieprz. Mieszamy. Zupę zimą jemy od razu latem schładzamy w lodówce i podajemy zimną.