Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś zjadamy się zupą na upał vichyssoise, którą podaje się schłodzoną z lodówki. Jest pyszna. Mimo, że składniki to głównie ziemniak i por to zupa ta smakuje wybornie, jak z najlepszej restauracji.
Wyjątkowe połączenie warzyw i owoców polanych sosem jogurtowo-majonezowym. So...
Odsłon: 42
Kotlety mielone, które rozpływają się w ustach, otoczone delikatną warzywną p...
Odsłon: 4543
Proponuję zamknąć trochę słońca w słoiki na zimę, a w nich marchewkę połączon...
Odsłon: 49
Wyjątkowe połączenie warzyw i owoców polanych sosem jogurtowo-majonezowym. So...
Odsłon: 42
Kotlety mielone, które rozpływają się w ustach, otoczone delikatną warzywną p...
Odsłon: 4543
Proponuję zamknąć trochę słońca w słoiki na zimę, a w nich marchewkę połączon...
Odsłon: 49
Składniki
Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę. Pora kroimy w dość cienkie plasterki. Do garnka dodajemy masło i lekko podsmażamy ziemniaki z porami. Po kilku minutach wlewamy ok. litra wody, dodajemy kostkę bulionową i liść laurowy. Gotujemy do miękkości. Pod koniec gotowania można wlać wino i odparować. Zupę miksujemy na krem. Dodajemy creme fraiche, tymianek i pieprz. Mieszamy. Zupę zimą jemy od razu latem schładzamy w lodówce i podajemy zimną.