Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1492
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1698
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 63
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1492
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1698
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 63
Składniki
Zielone ogórki dobrze schłodzić w lodówce. Obrać ze skórki i pokroić w bardzo cienkie półplasterki. Można użyć szatkownicy. Ogórki posolić - płaska łyżeczka soli, pomieszać i pozostawić w lodówce na kilkanaście minut, żeby puściły sok. Dodać dwie łyżki cukru, śmietanę, jogurt i pokrojone w drobną kostkę łodygi selera naciowego. Wszystko pomieszać. Dodać jeszcze szynkę pokrojoną w bardzo cienkie paseczki. Szynka ma wyglądać jak makron nitki. Dodać posiekany koperek i pieprz młotkowany z kolendrą, sól do smaku. Pomieszać. Zupę podać z jajkiem ugotowanym na twardo. Smacznego.