Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
zupka smaczna że palce lizać
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1248
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5775
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8810
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18375
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1248
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5775
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8810
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18375
Składniki
grzyby zalać 1 litrem wody i moczyć 2 godziny,po upływie 2 godzin wodę z grzybami lekko osolić dodać kminek i gotować 20 min.
ziemniaki obrać pokroić w kostkę wrzucić do garnka z gotującymi się grzybami i gotować aż będą na pół miękkie
zakwas chlebowy rozrzedzić mlekiem i stale mieszając wlać do garnka ,gotować jeszcze przez ok 15 min. na małym ogniu.
pod koniec gotowania zaprawić zupę żółtkami wymieszanymi ze śmietaną,dla złagodzenia smaku można dodać masło ,mieszając poczekać aż zupa zgęstnieje. nie gotować dłużej
doprawić zupę solą ,pieprzem,octem i posypać posiekaną pietruszką.