Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
zupka smaczna że palce lizać
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 416
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2775
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 915
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1661
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14483
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 416
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2775
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 915
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1661
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14483
Składniki
grzyby zalać 1 litrem wody i moczyć 2 godziny,po upływie 2 godzin wodę z grzybami lekko osolić dodać kminek i gotować 20 min.
ziemniaki obrać pokroić w kostkę wrzucić do garnka z gotującymi się grzybami i gotować aż będą na pół miękkie
zakwas chlebowy rozrzedzić mlekiem i stale mieszając wlać do garnka ,gotować jeszcze przez ok 15 min. na małym ogniu.
pod koniec gotowania zaprawić zupę żółtkami wymieszanymi ze śmietaną,dla złagodzenia smaku można dodać masło ,mieszając poczekać aż zupa zgęstnieje. nie gotować dłużej
doprawić zupę solą ,pieprzem,octem i posypać posiekaną pietruszką.