Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Esencjonalny bulion wołowy podany z naleśnikami to fantastyczny pomysł na danie główne. Zupa ta znana jest m.in. w Szwajcarii, Austrii, Włoszech oraz Francji. Można przygotować ją również w wersji wegetariańskiej, na bulionie z samych warzyw.
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 11524
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4042
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 42819
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 482
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 339
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 431
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 11524
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4042
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 42819
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 482
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 339
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 431
Składniki
Marchewkę, pietruszkę i selera obierz ze skórki. Z białej części pora odetnij końcówkę. Wszystkie warzyw wraz z łodygą selera podziel na mniejsze części.
Cebulę obierz i przekrój na pół. Każdą z połówek opal nad kuchenką.
Do wysokiego garnka włóż mięso. Zalej wodą, tak by przykryła je w całości i zagotuj. Gdy na wierzchu pojawią się „szumowiny”, zdejmij je za pomocą łyżki cedzakowej, zmniejsz ogień i gotuj jeszcze przez 15 minut.
Do wywaru mięsnego dodaj wszystkie warzywa, liście laurowe, ziele angielskie i pieprz. Gotuj teraz na małym ogniu przez co najmniej 3 godziny. Po tym czasie dodaj sól.
Przygotuj naleśniki. Do mleka wsyp mąkę i wbij jajko, dodaj szczyptę soli. Całość dokładnie wymieszaj. Masa na naleśniki nie powinna mieć żadnych grudek.
Patelnię natłuść olejem. Za pomocą chochelki wylewaj porcje ciasta na rozgrzany tłuszcz. Smaż naleśniki z obydwu stron.
Gotowe i przestudzone naleśniki zwiń w rulon i krój na plastry o wielkości około 2 cm.
Podawaj wraz z bulionem wołowym. Posyp posiekaną pietruszką.