Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Troche zapomniana zupa ogonowa. Pycha!
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34119
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1297
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113570
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34119
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1297
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113570
Składniki
ogony dokladnie myjemy, wkladamy do zimnej wody wraz z lisciem laurowym, zielem angielskim, przyprawa warzywna i grzybkami - gotujemy do miekkosci miesa. Mieso wyjmujemy i studzimy, obieramy od kosci wraz ze skora. Kroimy na kawalki. Ziemniaki oraz selera kroimy w kostke, cebule w piórka, a marchewkę z pietruszką w talarki. Cebulke przesmazamy na odrobinie smalcu. Mieso i warzywa oraz lubczyk dodajemy do wywaru i gotujemy do miekkosci warzyw. na koncu dodajemy 3 lyzeczki koncentratu pomidorowego, lyzeczke papryki w proszku, odrobine chilli, czarny pieprz, jeszcze chwile gotujemy. Gotowe. Na talerzu dodatkowo doprawiamy Maggi i pieprzem.. PS. ja zamiast ziemniakow uzylam grzanek.