Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Troche zapomniana zupa ogonowa. Pycha!
Ziemniaki księżnej to puree ziemniaczane z dodatkiem jajek i masła, które po...
Odsłon: 186
Najprostsze w przygotowaniu kotlety z indyka posypane solą i pieprzem i obtoc...
Odsłon: 75
Krótko mówiąc jest pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 3857
Ziemniaki księżnej to puree ziemniaczane z dodatkiem jajek i masła, które po...
Odsłon: 186
Najprostsze w przygotowaniu kotlety z indyka posypane solą i pieprzem i obtoc...
Odsłon: 75
Krótko mówiąc jest pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 3857
Składniki
ogony dokladnie myjemy, wkladamy do zimnej wody wraz z lisciem laurowym, zielem angielskim, przyprawa warzywna i grzybkami - gotujemy do miekkosci miesa. Mieso wyjmujemy i studzimy, obieramy od kosci wraz ze skora. Kroimy na kawalki. Ziemniaki oraz selera kroimy w kostke, cebule w piórka, a marchewkę z pietruszką w talarki. Cebulke przesmazamy na odrobinie smalcu. Mieso i warzywa oraz lubczyk dodajemy do wywaru i gotujemy do miekkosci warzyw. na koncu dodajemy 3 lyzeczki koncentratu pomidorowego, lyzeczke papryki w proszku, odrobine chilli, czarny pieprz, jeszcze chwile gotujemy. Gotowe. Na talerzu dodatkowo doprawiamy Maggi i pieprzem.. PS. ja zamiast ziemniakow uzylam grzanek.