Zupy Przepis na:
Przepisów i artykułów: 176 Ocena: 3416
Dodano: 28.04.2019
Odsłon: 1412
3-4 os. | > 60 min | średnie | przystępne |
ogony dokladnie myjemy, wkladamy do zimnej wody wraz z lisciem laurowym, zielem angielskim, przyprawa warzywna i grzybkami - gotujemy do miekkosci miesa.
Mieso wyjmujemy i studzimy, obieramy od kosci wraz ze skora. Kroimy na kawalki.
Ziemniaki oraz selera kroimy w kostke, cebule w piórka, a marchewkę z pietruszką w talarki. Cebulke przesmazamy na odrobinie smalcu.
Mieso i warzywa oraz lubczyk dodajemy do wywaru i gotujemy do miekkosci warzyw.
na koncu dodajemy 3 lyzeczki koncentratu pomidorowego, lyzeczke papryki w proszku, odrobine chilli, czarny pieprz, jeszcze chwile gotujemy.
Gotowe.
Na talerzu dodatkowo doprawiamy Maggi i pieprzem..
PS.
ja zamiast ziemniakow uzylam grzanek.
Na skróty
Komentarze do przepisu (5)

Docherro 29 kwietnia 2019Zgłoś do usunięcia
Pyszna ,fajny pomysł dałaś...ogonówka wspomnienie dawnych lat..pycha..:) Odpowiedzi: 1 ▼2 Kto głosował? | Odpowiedz

bozka44 29 kwietnia 2019Zgłoś do usunięcia
Pyszna :-) do powtorki, duzo kolagenu dla starszej pani zawsze jest potrzebne :-)1 Kto głosował? | Odpowiedz

SlodkoSlodka83 29 kwietnia 2019Zgłoś do usunięcia
Pyszna zupka :-)2 Kto głosował? | Odpowiedz

fafiatko 28 kwietnia 2019Zgłoś do usunięcia
Pysznosci!2 Kto głosował? | Odpowiedz