Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Troche zapomniana zupa ogonowa. Pycha!
Bardzo prosty pomysł na kolację, gdzie główną rolę gra marchewka. Zapiekana p...
Odsłon: 114
Doskonałe na rodzinny obiad.
Odsłon: 6891
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 273
Zaskakujące połączenie słodyczy i wytrawności. Ziemniaki w syropie sezamowym...
Odsłon: 210
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 494
Bardzo prosty pomysł na kolację, gdzie główną rolę gra marchewka. Zapiekana p...
Odsłon: 114
Doskonałe na rodzinny obiad.
Odsłon: 6891
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 273
Zaskakujące połączenie słodyczy i wytrawności. Ziemniaki w syropie sezamowym...
Odsłon: 210
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 494
Składniki
ogony dokladnie myjemy, wkladamy do zimnej wody wraz z lisciem laurowym, zielem angielskim, przyprawa warzywna i grzybkami - gotujemy do miekkosci miesa. Mieso wyjmujemy i studzimy, obieramy od kosci wraz ze skora. Kroimy na kawalki. Ziemniaki oraz selera kroimy w kostke, cebule w piórka, a marchewkę z pietruszką w talarki. Cebulke przesmazamy na odrobinie smalcu. Mieso i warzywa oraz lubczyk dodajemy do wywaru i gotujemy do miekkosci warzyw. na koncu dodajemy 3 lyzeczki koncentratu pomidorowego, lyzeczke papryki w proszku, odrobine chilli, czarny pieprz, jeszcze chwile gotujemy. Gotowe. Na talerzu dodatkowo doprawiamy Maggi i pieprzem.. PS. ja zamiast ziemniakow uzylam grzanek.