Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Troche zapomniana zupa ogonowa. Pycha!
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 452
Obiecuje Ci, że po przygotowaniu w domu tego kapslona zrezygnujesz z tych na...
Odsłon: 1102
Od pewnego czasu kwitnie moda na dubajskie słodycze z pastą pistacjową na baz...
Odsłon: 5811
Ten przepis na kaczkę z frytkownicy beztłuszczowej pozwala przyrządzić wykwin...
Odsłon: 1132
Bigos można przygotować w wersji „na bogato”, poświęcając mu nawet kilka godz...
Odsłon: 1200
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 452
Obiecuje Ci, że po przygotowaniu w domu tego kapslona zrezygnujesz z tych na...
Odsłon: 1102
Od pewnego czasu kwitnie moda na dubajskie słodycze z pastą pistacjową na baz...
Odsłon: 5811
Ten przepis na kaczkę z frytkownicy beztłuszczowej pozwala przyrządzić wykwin...
Odsłon: 1132
Bigos można przygotować w wersji „na bogato”, poświęcając mu nawet kilka godz...
Odsłon: 1200
Składniki
ogony dokladnie myjemy, wkladamy do zimnej wody wraz z lisciem laurowym, zielem angielskim, przyprawa warzywna i grzybkami - gotujemy do miekkosci miesa. Mieso wyjmujemy i studzimy, obieramy od kosci wraz ze skora. Kroimy na kawalki. Ziemniaki oraz selera kroimy w kostke, cebule w piórka, a marchewkę z pietruszką w talarki. Cebulke przesmazamy na odrobinie smalcu. Mieso i warzywa oraz lubczyk dodajemy do wywaru i gotujemy do miekkosci warzyw. na koncu dodajemy 3 lyzeczki koncentratu pomidorowego, lyzeczke papryki w proszku, odrobine chilli, czarny pieprz, jeszcze chwile gotujemy. Gotowe. Na talerzu dodatkowo doprawiamy Maggi i pieprzem.. PS. ja zamiast ziemniakow uzylam grzanek.