Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna tradycyjna zupa ogórkowa na żeberkach ja gotuję z ryżem bo moja rodzina lubi taką najbardziej
Chcesz zaserwować ciepłe danie na Sylwestra? Pożywny, łatwy w przygotowaniu g...
Odsłon: 1445
Przepis jest bardzo prosty, a piernik robi się naprawdę szybko. Każdy, nawet...
Odsłon: 151
Chcesz zaserwować ciepłe danie na Sylwestra? Pożywny, łatwy w przygotowaniu g...
Odsłon: 1445
Przepis jest bardzo prosty, a piernik robi się naprawdę szybko. Każdy, nawet...
Odsłon: 151
Składniki
Żeberka opłukaj, włóż do garnka zalej wodą i zagotuj, zbierz szumowiny, gotuj około 15 minut następnie dodaj starte na tarce marchewki, pietruszkę i selera, natkę pietruszki selera, pora i lubczyku oraz liście laurowe, pieprz w ziarnach i ziele angielskie, gotuj kolejne 15minut.
Ogórki zetrzyj na tarce o grubych oczkach, ryż opłukaj dodaj do zupy. Gotuj około 20 minut.
Żeberka wyjmij, obierz mięso , wrzuć do zupy. Pod koniec gotowania dopraw solą i pieprzem w razie potrzeby dodaj wodę z ogórków. Na koniec dodaj śmietanę. Przed podaniem posyp natką pietruszki.