Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna tradycyjna zupa ogórkowa na żeberkach ja gotuję z ryżem bo moja rodzina lubi taką najbardziej
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1573
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 901
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1573
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 901
Składniki
Żeberka opłukaj, włóż do garnka zalej wodą i zagotuj, zbierz szumowiny, gotuj około 15 minut następnie dodaj starte na tarce marchewki, pietruszkę i selera, natkę pietruszki selera, pora i lubczyku oraz liście laurowe, pieprz w ziarnach i ziele angielskie, gotuj kolejne 15minut.
Ogórki zetrzyj na tarce o grubych oczkach, ryż opłukaj dodaj do zupy. Gotuj około 20 minut.
Żeberka wyjmij, obierz mięso , wrzuć do zupy. Pod koniec gotowania dopraw solą i pieprzem w razie potrzeby dodaj wodę z ogórków. Na koniec dodaj śmietanę. Przed podaniem posyp natką pietruszki.