Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna tradycyjna zupa ogórkowa na żeberkach ja gotuję z ryżem bo moja rodzina lubi taką najbardziej
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 15943
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy wspaniałą i szybką zakąskę świąteczną. Z...
Odsłon: 1615
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 15943
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy wspaniałą i szybką zakąskę świąteczną. Z...
Odsłon: 1615
Składniki
Żeberka opłukaj, włóż do garnka zalej wodą i zagotuj, zbierz szumowiny, gotuj około 15 minut następnie dodaj starte na tarce marchewki, pietruszkę i selera, natkę pietruszki selera, pora i lubczyku oraz liście laurowe, pieprz w ziarnach i ziele angielskie, gotuj kolejne 15minut.
Ogórki zetrzyj na tarce o grubych oczkach, ryż opłukaj dodaj do zupy. Gotuj około 20 minut.
Żeberka wyjmij, obierz mięso , wrzuć do zupy. Pod koniec gotowania dopraw solą i pieprzem w razie potrzeby dodaj wodę z ogórków. Na koniec dodaj śmietanę. Przed podaniem posyp natką pietruszki.