Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna tradycyjna zupa ogórkowa na żeberkach ja gotuję z ryżem bo moja rodzina lubi taką najbardziej
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7576
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2626
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7576
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2626
Składniki
Żeberka opłukaj, włóż do garnka zalej wodą i zagotuj, zbierz szumowiny, gotuj około 15 minut następnie dodaj starte na tarce marchewki, pietruszkę i selera, natkę pietruszki selera, pora i lubczyku oraz liście laurowe, pieprz w ziarnach i ziele angielskie, gotuj kolejne 15minut.
Ogórki zetrzyj na tarce o grubych oczkach, ryż opłukaj dodaj do zupy. Gotuj około 20 minut.
Żeberka wyjmij, obierz mięso , wrzuć do zupy. Pod koniec gotowania dopraw solą i pieprzem w razie potrzeby dodaj wodę z ogórków. Na koniec dodaj śmietanę. Przed podaniem posyp natką pietruszki.