Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna i szybka ogórkowa przygotowaną z rosołu który został z dnia poprzedniego. Polecam
garnek, rondel, nóż, tarka, łyżka,
Przepis dnia
Pyszna surówka z białej kapusty, ogórków kiszonych i gruntowych, czerwonej ce...
Odsłon: 21602
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 75
Idealnie puszysty, delikatny sernik. Prosty do przygotowania.
Odsłon: 101
Dzisiaj ciasto na mace kukurydzianej z truskawkami. Ciasto proste , szybkie w...
Odsłon: 190
Przepis dnia
Pyszna surówka z białej kapusty, ogórków kiszonych i gruntowych, czerwonej ce...
Odsłon: 21602
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 75
Idealnie puszysty, delikatny sernik. Prosty do przygotowania.
Odsłon: 101
Dzisiaj ciasto na mace kukurydzianej z truskawkami. Ciasto proste , szybkie w...
Odsłon: 190
Składniki
W rondlu z grubym dnem roztopić masło , dodać obraną, pokrojoną w kostkę cebulę i podsmażyć do zeszklenia. Dodać pokrojoną w kostkę marchewkę i podsmażać jeszcze chwilę. Rosół podgrzać, zawartość rondla przełożyć do gorącego rosołu i zagotować , zmniejszyć płomień gazu , dodać ugotowany na sypko ryż i na koniec starte na tarce o dużych oczkach ogórki. ( gdyby zupa była za mało kwaśna dodać wody z ogórków kiszonych ). Całość gotować około 15 - 20 minut, zdjąć z ognia dodać posiekany koperek. Zupę zabielić zahartowaną z małą ilością gorącej zupy śmietaną. Smacznego
Zupa gotowa do podania.