Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna i szybka ogórkowa przygotowaną z rosołu który został z dnia poprzedniego. Polecam
garnek, rondel, nóż, tarka, łyżka,
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 60
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
Odsłon: 703
Jest potrawą turecką. Mielone z mieszanką przypraw są wyśmienite. Smakują i p...
Odsłon: 459
Tym razem zapraszam na pyszny boczek rolowany, roladę z boczku. Jest pyszna,...
Odsłon: 132
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 60
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
Odsłon: 703
Jest potrawą turecką. Mielone z mieszanką przypraw są wyśmienite. Smakują i p...
Odsłon: 459
Tym razem zapraszam na pyszny boczek rolowany, roladę z boczku. Jest pyszna,...
Odsłon: 132
Składniki
W rondlu z grubym dnem roztopić masło , dodać obraną, pokrojoną w kostkę cebulę i podsmażyć do zeszklenia. Dodać pokrojoną w kostkę marchewkę i podsmażać jeszcze chwilę. Rosół podgrzać, zawartość rondla przełożyć do gorącego rosołu i zagotować , zmniejszyć płomień gazu , dodać ugotowany na sypko ryż i na koniec starte na tarce o dużych oczkach ogórki. ( gdyby zupa była za mało kwaśna dodać wody z ogórków kiszonych ). Całość gotować około 15 - 20 minut, zdjąć z ognia dodać posiekany koperek. Zupę zabielić zahartowaną z małą ilością gorącej zupy śmietaną. Smacznego
Zupa gotowa do podania.