Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjna zupa ogórkowa, wyjątkowo prosta w przygotowaniu, ale równie smaczna i pożywna. Na pewno zadowoli gusta nawet największego smakosza.
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 786
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5584
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9427
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 208
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 786
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5584
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9427
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 208
Składniki
Marchewkę oraz pietruszkę obieramy i kroimy w drobną kostkę. Cebulę obieramy i siekamy. Ziemniaki obieramy i kroimy w większą kostkę. Warzywa przekładamy do garnka i zalewamy litrem wody, gotujemy do miękkości (w razie potrzeby dolewamy wody). Ogórki kiszone ścieramy na tarce o grubych oczkach i gdy warzywa są już miękkie, dodajemy do wywaru warzywnego. Całość doprawiamy liściem laurowym i zielem angielskim. Gotujemy 10-15 minut. Po tym czasie do zupy dodajemy śmietanę połączoną w mąką, zagotowujemy, doprawiamy zupę solą oraz pieprzem i podajemy.