Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjna zupa ogórkowa, wyjątkowo prosta w przygotowaniu, ale równie smaczna i pożywna. Na pewno zadowoli gusta nawet największego smakosza.
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7929
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1225
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13697
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7929
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1225
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13697
Składniki
Marchewkę oraz pietruszkę obieramy i kroimy w drobną kostkę. Cebulę obieramy i siekamy. Ziemniaki obieramy i kroimy w większą kostkę. Warzywa przekładamy do garnka i zalewamy litrem wody, gotujemy do miękkości (w razie potrzeby dolewamy wody). Ogórki kiszone ścieramy na tarce o grubych oczkach i gdy warzywa są już miękkie, dodajemy do wywaru warzywnego. Całość doprawiamy liściem laurowym i zielem angielskim. Gotujemy 10-15 minut. Po tym czasie do zupy dodajemy śmietanę połączoną w mąką, zagotowujemy, doprawiamy zupę solą oraz pieprzem i podajemy.