Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjna zupa ogórkowa, wyjątkowo prosta w przygotowaniu, ale równie smaczna i pożywna. Na pewno zadowoli gusta nawet największego smakosza.
Przepis dnia
Fantastyczna tarta marcepanowo-czekoladowa z nutką pomarańczową. Idealna na u...
Odsłon: 1793
Deserek, który możemy potraktować również jako rubaszną kolację lub wesołe śn...
Odsłon: 58
Chlebuś jest pyszny i pachnący. Dodatkowo wykonanie domowego chleba według te...
Odsłon: 198
Przepis dnia
Fantastyczna tarta marcepanowo-czekoladowa z nutką pomarańczową. Idealna na u...
Odsłon: 1793
Deserek, który możemy potraktować również jako rubaszną kolację lub wesołe śn...
Odsłon: 58
Chlebuś jest pyszny i pachnący. Dodatkowo wykonanie domowego chleba według te...
Odsłon: 198
Składniki
Marchewkę oraz pietruszkę obieramy i kroimy w drobną kostkę. Cebulę obieramy i siekamy. Ziemniaki obieramy i kroimy w większą kostkę. Warzywa przekładamy do garnka i zalewamy litrem wody, gotujemy do miękkości (w razie potrzeby dolewamy wody). Ogórki kiszone ścieramy na tarce o grubych oczkach i gdy warzywa są już miękkie, dodajemy do wywaru warzywnego. Całość doprawiamy liściem laurowym i zielem angielskim. Gotujemy 10-15 minut. Po tym czasie do zupy dodajemy śmietanę połączoną w mąką, zagotowujemy, doprawiamy zupę solą oraz pieprzem i podajemy.