Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjna zupa ogórkowa, wyjątkowo prosta w przygotowaniu, ale równie smaczna i pożywna. Na pewno zadowoli gusta nawet największego smakosza.
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 22324
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 8887
Po powrocie z niezbyt udanego grzybobrania ugotowałam żurek z grzybami, bo ta...
Odsłon: 704
Pyszne medaliony idealne na obiad
Odsłon: 8500
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 22324
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 8887
Po powrocie z niezbyt udanego grzybobrania ugotowałam żurek z grzybami, bo ta...
Odsłon: 704
Pyszne medaliony idealne na obiad
Odsłon: 8500
Składniki
Marchewkę oraz pietruszkę obieramy i kroimy w drobną kostkę. Cebulę obieramy i siekamy. Ziemniaki obieramy i kroimy w większą kostkę. Warzywa przekładamy do garnka i zalewamy litrem wody, gotujemy do miękkości (w razie potrzeby dolewamy wody). Ogórki kiszone ścieramy na tarce o grubych oczkach i gdy warzywa są już miękkie, dodajemy do wywaru warzywnego. Całość doprawiamy liściem laurowym i zielem angielskim. Gotujemy 10-15 minut. Po tym czasie do zupy dodajemy śmietanę połączoną w mąką, zagotowujemy, doprawiamy zupę solą oraz pieprzem i podajemy.