Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ależ gdzie tam sezon na ogórki się skończył!?! No gdzie, ja pytam :D Obecnie warzywa są na wyciągnięcie ręki, o każdej porze roku...Tak, wiem...ogórki latem są bardziej ogórkowe, pomidory, pomidorowe itd. Czasami warto zamiast takiej ogórkowej z kiszonych, zrobić ogórkową ze świeżych produktów. Dla mnie obie są mega dobre. Jakbym miał wybierać jedną z nich, to nie wiem, na którą bym się zdecydował. Jedna i druga, mają "swój charakterystyczny" smak. Obie muszą mieć "ten dzień" na podanie. Gorąco polecam, Arek Gie
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 355
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 49
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 378
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 814
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 355
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 49
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 378
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 814
Składniki
W wysokim garnku, na rozgrzane masło wrzucamy pokrojone warzywa (uprzednio obrane ze skórki). Smażymy około 5 minut, cały czas mieszając, pod koniec dorzucamy rozgnieciony nożem, czosnek- smażymy przez kilka chwil, aż puści aromat. Wlewamy gorący bulion warzywny. Gotujemy na wolnym ogniu do miękkości warzyw. Śmietanę "rozrabiamy" (hartujemy) z chochlą zupy, wlewamy do całości. Podgrzewamy, nie zagotowujemy. Dodajemy posiekany koperek. Do smaku doprawiamy solą i świeżo mielonym czarnym pieprzem.