Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ależ gdzie tam sezon na ogórki się skończył!?! No gdzie, ja pytam :D Obecnie warzywa są na wyciągnięcie ręki, o każdej porze roku...Tak, wiem...ogórki latem są bardziej ogórkowe, pomidory, pomidorowe itd. Czasami warto zamiast takiej ogórkowej z kiszonych, zrobić ogórkową ze świeżych produktów. Dla mnie obie są mega dobre. Jakbym miał wybierać jedną z nich, to nie wiem, na którą bym się zdecydował. Jedna i druga, mają "swój charakterystyczny" smak. Obie muszą mieć "ten dzień" na podanie. Gorąco polecam, Arek Gie
Ciasto z tego przepisu jest elastyczne, dobrze pierogi się skleja, nie lepi s...
Odsłon: 145
Błyskawiczna owsianka z twarogiem i borówkami, którą przygotujesz w kilka min...
Odsłon: 58
Ciasto z tego przepisu jest elastyczne, dobrze pierogi się skleja, nie lepi s...
Odsłon: 145
Błyskawiczna owsianka z twarogiem i borówkami, którą przygotujesz w kilka min...
Odsłon: 58
Składniki
W wysokim garnku, na rozgrzane masło wrzucamy pokrojone warzywa (uprzednio obrane ze skórki). Smażymy około 5 minut, cały czas mieszając, pod koniec dorzucamy rozgnieciony nożem, czosnek- smażymy przez kilka chwil, aż puści aromat. Wlewamy gorący bulion warzywny. Gotujemy na wolnym ogniu do miękkości warzyw. Śmietanę "rozrabiamy" (hartujemy) z chochlą zupy, wlewamy do całości. Podgrzewamy, nie zagotowujemy. Dodajemy posiekany koperek. Do smaku doprawiamy solą i świeżo mielonym czarnym pieprzem.