Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka, zdrowa, smaczna zupa ogórkowa. Domownicy lubią ją za kwaskowy smak i aksamitną konsystencję.
Bardzo smaczne, delikatne i lekkie jak chmurka ciasto jogurtowe do upieczenia...
Odsłon: 180
Mój karp zapadł w zimowy sen i przegapił Boże Narodzenie. Niestety, często mi...
Odsłon: 178
Sałata ze śmietaną i rzodkiewką to pyszny wiosenny dodatek do obiadu. W sezon...
Odsłon: 19157
Ogórki małosolne można jeść całe lato, są smaczne i zdrowe. Ukiszenie ich to...
Odsłon: 84
Bardzo smaczne, delikatne i lekkie jak chmurka ciasto jogurtowe do upieczenia...
Odsłon: 180
Mój karp zapadł w zimowy sen i przegapił Boże Narodzenie. Niestety, często mi...
Odsłon: 178
Sałata ze śmietaną i rzodkiewką to pyszny wiosenny dodatek do obiadu. W sezon...
Odsłon: 19157
Ogórki małosolne można jeść całe lato, są smaczne i zdrowe. Ukiszenie ich to...
Odsłon: 84
Składniki
Bulion wlewamy do odpowiedniej wielkości garnka. Warzywa obieramy, myjemy, kroimy w półtalarki i gotujemy wraz z ziemniakami. Ogórki kiszone płuczemy, trzemy na tarce jarzynowej i obsmażamy z dodatkiem masła, podlewając bulionem. Podprawiamy zupę śmietaną oraz dodajemy ogórki i kwas z ogórków. Zagotowujemy. Przyprawiamy zupę solą i cukrem do smaku. Przy podaniu dodajemy drobno posiekany koperek.