Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka, zdrowa, smaczna zupa ogórkowa. Domownicy lubią ją za kwaskowy smak i aksamitną konsystencję.
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34158
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1363
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113600
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34158
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1363
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113600
Składniki
Bulion wlewamy do odpowiedniej wielkości garnka. Warzywa obieramy, myjemy, kroimy w półtalarki i gotujemy wraz z ziemniakami. Ogórki kiszone płuczemy, trzemy na tarce jarzynowej i obsmażamy z dodatkiem masła, podlewając bulionem. Podprawiamy zupę śmietaną oraz dodajemy ogórki i kwas z ogórków. Zagotowujemy. Przyprawiamy zupę solą i cukrem do smaku. Przy podaniu dodajemy drobno posiekany koperek.