Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta i smaczna zupa ogórkowa, przygotowana na bulionie mięsnym i ogórków kiszonych. Polecam
garnek, tarka, nóż, łyżka, patelnia,
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34968
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 18153
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34968
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 18153
Składniki
Na tarce o duzych oczkach zetrzeć ogórki kiszone. Do drugiego naczynia zetrzeć na duzych oczkach tarki obrane, opłukane warzywa oraz drobno posiekane ząbki czosnku. Ziemniaki po obraniu i opłukaniu pokroić w drobną kostkę. Bulion mięsny doprowadzić do zagotowania. Wszystkie warzywa oprócz ogórków włożyć do gotującego się bulionu i gotować na średnim ogniu do miękkości warzyw. ( około 15 minut). Dołożyć starte ogórki oraz zalewę z ogórków , doprawić pieprzem i solą oraz opcjonalnie przyprawą Kucharek i magii w płynie do smaku, całość wymieszać. Zupę zagęścić delikatną zasmażką lub mąką wymieszaną w niewielkiej ilości zimnej wody jak kto lubi. Na koniec dodać do zupy posiekany koperek, zagotować i wyłączyć. Podawać z kleksem gęstej śmietany. Smacznego
Zupa ogórkowa gotowa do podania.