Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8622
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3056
Polecam.
Odsłon: 1852
Polecam.
Odsłon: 535
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8622
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3056
Polecam.
Odsłon: 1852
Polecam.
Odsłon: 535
Składniki
Porcję rosołową podzielic na części, zagotowac w osolonej wodzie, odszumowac. Do gotującego się wywaru dodac obraną cebulę, marchew pokrojoną w plastry, i cały korzeń pietruszki. Następnie dodac pieprz, ziele, liśc laurowy, gotowac.
W tym czasie zetrzec kiszone ogórki na grubej tarce do jarzyn. Dodac do gotującego się wywaru. Gotowac do miękkości ogórków.
Ziemniaki obrac, umyc, ugotowac w solonej wodzie.. Po ugotowaniu rozdrobnic.
Gdy wywar jest już gotowy, dodac śmietankę.
do miseczek nałożyc ziemniaczki, zalac zupą. Smacznego.