Do góry

Zupy Przepis na:

ZUPA OGÓRKOWA

ZUPA OGÓRKOWA

Autor:

Przepisów i artykułów: 255 Ocena: 18904

Dodano:

Odsłon: 4607

Zdrowe, smaczne.

Składniki

  • porcja rosołowa l(ub kości schabowe), 1
  • duża marchew, 1
  • mała cebula, 1
  • korzeń pietruszki, 1
  • sól, pieprz ziarnisty, liśc laurowy, ziele angielskie
  • ogórki kiszone, ok. 6
  • kubek śmietany do zupy (18%), 1
  • ziemniaki
3-4 os. 30 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
ZUPA OGÓRKOWA

Przygotowanie

  1. Porcję rosołową podzielic na części, zagotowac w osolonej wodzie, odszumowac. Do gotującego się wywaru dodac obraną cebulę, marchew pokrojoną w plastry, i cały korzeń pietruszki. Następnie dodac pieprz, ziele, liśc laurowy, gotowac.

  2. W tym czasie zetrzec kiszone ogórki na grubej tarce do jarzyn. Dodac do gotującego się wywaru. Gotowac do miękkości ogórków.

  3. Ziemniaki obrac, umyc, ugotowac w solonej wodzie.. Po ugotowaniu rozdrobnic.

  4. Gdy wywar jest już gotowy, dodac śmietankę.

  5. do miseczek nałożyc ziemniaczki, zalac zupą. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

agulam22 11 sierpnia 2009 Po co tyle tej śmietany,ona zabija smak zupy!!!!!!!!

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń