Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapraszam na pyszną zupkę ogórkową z ziemniakami i ryżem ugotowaną na ogonach wieprzowych, chcecie przepis ? w takim wypadku zapraszam pod podany link
Przepis dnia
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 193
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 78
Przepis dnia
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 193
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 78
Składniki
Wlać do garnka 2,5 -3 litry wody dodać ogony oraz marchew i korzeń pietruszki pokrojone dowolnie, zagotować a następnie na wolnym ogniu gotować do miękkości mięsa, gdy mięso jest miękkie dodać ziemniaki oraz ryż i gotować do ich miękkości
Gdy ziemniaki z ryżem są już miękkie wtedy dodać starte na tarce jarzynowej drobnej ogórki oraz wodę z ogórków i pogotować przez 5 minut
Po gotowaniu się zupy z ogórkami dodać przygotowaną śmietanę zagotować na średnim ogniu przez 2 - 5 minut zdjąć z ognia i wsypać suszoną natkę pietruszki
Gotową zupę można zajadać z dowolnym pieczywem