Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mega pożywna zupa (ryż+ziemniaki) ,mega pyszna. Smak wędzonego kurczaka idealnie komponuje się z kiszonymi ogórkami (jeśli zupa będzie mało kwaskowa ,polecamy doprawić sokiem z cytryny). Całość okraszona świeżym koperkiem. Mniam!
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 802
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 3096
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 802
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 3096
Składniki
Marchew ,pietruszkę ,seler i ogórki ścieramy na tarce o dużych oczkach. W garnku rozpuszczamy masło i wrzucamy starte warzywa i razem z pokrojonym w piórka porem i pokrojonymi w kostkę ziemniakami podsmażamy kilka minut. Następnie zalewamy gorącą wodą ,wkładamy kurczaka ,wlewamy sok z ogórków ,dodajemy liście laurowe i ziele angielskie ,zagotowujemy i zmniejszamy płomień. Gotujemy 30 min. Następnie kurczaka wyjmujemy ,studzimy i oddzielamy mięso od kości. Kroimy na mniejsze kawałki ,ponownie przekładamy do zupy. Dodajemy ryż i gotujemy do jego miękkości. Całość zabielamy śmietaną ,do smaku doprawiamy solą i pieprzem (opcjonalnie sokiem z cytryny). Zestawiamy z ognia i wrzucamy posiekany koperek. Podajemy ciepłe.