Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lubicie zupę ogórkową ? My bardzo lubimy a najbardziej jednak w wersji którą gotuję od lat czyli z ziemniakami i ryżem to moja najlepsza zupa ogórkowa, nie dość że jest bardzo syta to i bardzo smaczna
Pożywna pasta z jajek, białego sera i makreli. Idealna do pieczywa, krakersów...
Odsłon: 2889
Polecam proste, szybkie i pożywne danie - jajka w sosie koperkowym. Smaczny s...
Odsłon: 247
Dziś przychodzę do Was z obiecanym przepisem na pyszny sernik z brzoskwiniami...
Odsłon: 116
Pożywna pasta z jajek, białego sera i makreli. Idealna do pieczywa, krakersów...
Odsłon: 2889
Polecam proste, szybkie i pożywne danie - jajka w sosie koperkowym. Smaczny s...
Odsłon: 247
Dziś przychodzę do Was z obiecanym przepisem na pyszny sernik z brzoskwiniami...
Odsłon: 116
Składniki
Do garnka wlać półtorej litra wody dodać opłukane udka kurczaka oraz marchew i seler pokrojone dowolnie, całość zagotować następnie zmniejszyć ogień i gotując na wolnym zebrać powstałe szumowiny a w trakcie gotowania się na wolnym ogniu dodać ziela angielskie, liście laurowe oraz pokrojony por i wsypać przyprawę uniwersalną. Wszystko gotować na bardzo wolnym ogniu do miękkości mięsa na udkach, gdy już mięso jest wystarczająco miękkie wtedy dodać ziemniaki pokrojone w kostkę i wsypać ryż i nadal gotować na wolnym ogniu do miękkości ziemniaków i ryżu. W czasie gdy wywar mięsny z ziemniakami i ryżem się gotują zetrzeć ogórki na tarce do tarkowania ziemniaków na placki
Jak już ziemniaki z ryżem są dość miękkie wtedy do wywaru dodać przygotowane wcześniej starte ogórki oraz wlać sok z ogórków i wsypać cukier ( chyba że ktoś nie lubi kwaśnej zupy można sok pominąć ), chwilę pogotować na wolnym ogniu następnie wsypać susz kopru a w międzyczasie przygotować, śmietanę do salaterki przełożyć śmietanę i rozprowadzić ją z gorącym wywarem od zupy do czasu aż nie będzie grudek śmietany ( mieszając śmietanę z gorącym wywarem od zupy powoduje to że śmietana się nie zważy ). Przygotowaną śmietanę wlać do gotującej się zupy lekko zagotować i zdjąć z ognia
Ugotowaną aromatyczną i bardzo sytą zupę ogórkową z ryżem można podać z mięsem ugotowanym w zupie i jeśli jest potrzeba to posypać świeżo zmielonym pieprzem naturalnym bynajmniej ja tak lubię . Jeżeli ktoś z gotujących z jakiegoś powodu nie może jadać zup ze śmietaną można ją pominąć i ugotować bez jej dodatku, można jeszcze według swego smaku doprawić przyprawą uniwersalną ponieważ nie wszyscy używają takiej samej przyprawy jak ja, zupę serdecznie polecam będziecie zachwyceni, jeśli w trakcie gotowania zupa okaże wam się za gęsta można dolać przegotowanej wody ( nie surowej )