Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyjątkowo prosta w przygotowaniu zupa, ale równie smaczna i pożywna.
Zasmażana młoda kapusta z dodatkiem hiszpańskiej kiełbasy i wędzonej papryki....
Odsłon: 229
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 365
Zasmażana młoda kapusta z dodatkiem hiszpańskiej kiełbasy i wędzonej papryki....
Odsłon: 229
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 365
Składniki
Warzywa obrać. Marchewkę, selera i pietruszkę zetrzeć na tarce na grubych oczkach. Ziemniaki pokroić w kostkę. Warzywa wrzucić do garnka z wodą, dodać liść laurowy, ziele angielskie oraz łyżkę masła i gotować do miękkości. Następnie dodać starte na tarce ogórki i wlać do zupy sok z tych ogórków. Całość zagotować. Na koniec dodać zahartowaną zupą śmietanę. Zupę doprawić przeciśniętym przez prasę czosnkiem, solą i pieprzem.