Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Poznaj przepis na zdrową i smaczną zupę ogórkową bez śmietany.
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 140
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1236
O szakszuce nie pisałam jeszcze na blogu, ale z prawie ostatnich pomidorów pr...
Odsłon: 224
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 140
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1236
O szakszuce nie pisałam jeszcze na blogu, ale z prawie ostatnich pomidorów pr...
Odsłon: 224
Składniki
Zupę gotować w określonej ilości wody z dodatkiem rozdrobnionych w grubsze krążki jarzyn. Następnie dodać pokrojone w kostkę ziemniaki i resztę przypraw. Zalac bulionem wołowym. Oddzielnie podsmażyć do miękkości na maśle klarowanym starte ogórki, dodac do wywaru na sam koniec, gdy wszstkie składniki będą miękkie, zupę zaprawić z dodatkiem mąki i doprawić do smaku solą i pieprzem. Przed podaniem posypać drobno posiekaną natką pietruszki jeżeli nam to odpowiada. Uwagi: Do zupy można również dodać wodę z ogórków kiszonych dla podbicia smaku. Nigdy nie dodawaj startych ogórków i wody po ogórkach wcześniej do wywaru jak dopiero pod koniec gotowania zupy, ziemniaki sie nie ugotują.