Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Poznaj przepis na zdrową i smaczną zupę ogórkową bez śmietany.
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 113
Taratuszki to tradycyjne, ukraińskie ciasteczka smażone na głębokim tłuszczu,...
Odsłon: 1232
Jedno z prostszych, a zarazem pysznych dań, którymi nie pogardzą wytrawni mię...
Odsłon: 194
Ciekawym daniem z województwa podkarpackiego jest pamuła glinicka. Danie to z...
Odsłon: 72
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 113
Taratuszki to tradycyjne, ukraińskie ciasteczka smażone na głębokim tłuszczu,...
Odsłon: 1232
Jedno z prostszych, a zarazem pysznych dań, którymi nie pogardzą wytrawni mię...
Odsłon: 194
Ciekawym daniem z województwa podkarpackiego jest pamuła glinicka. Danie to z...
Odsłon: 72
Składniki
Zupę gotować w określonej ilości wody z dodatkiem rozdrobnionych w grubsze krążki jarzyn. Następnie dodać pokrojone w kostkę ziemniaki i resztę przypraw. Zalac bulionem wołowym. Oddzielnie podsmażyć do miękkości na maśle klarowanym starte ogórki, dodac do wywaru na sam koniec, gdy wszstkie składniki będą miękkie, zupę zaprawić z dodatkiem mąki i doprawić do smaku solą i pieprzem. Przed podaniem posypać drobno posiekaną natką pietruszki jeżeli nam to odpowiada. Uwagi: Do zupy można również dodać wodę z ogórków kiszonych dla podbicia smaku. Nigdy nie dodawaj startych ogórków i wody po ogórkach wcześniej do wywaru jak dopiero pod koniec gotowania zupy, ziemniaki sie nie ugotują.