Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Poznaj przepis na zdrową i smaczną zupę ogórkową bez śmietany.
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 60
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 453
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1386
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1864
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 60
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 453
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1386
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1864
Składniki
Zupę gotować w określonej ilości wody z dodatkiem rozdrobnionych w grubsze krążki jarzyn. Następnie dodać pokrojone w kostkę ziemniaki i resztę przypraw. Zalac bulionem wołowym. Oddzielnie podsmażyć do miękkości na maśle klarowanym starte ogórki, dodac do wywaru na sam koniec, gdy wszstkie składniki będą miękkie, zupę zaprawić z dodatkiem mąki i doprawić do smaku solą i pieprzem. Przed podaniem posypać drobno posiekaną natką pietruszki jeżeli nam to odpowiada. Uwagi: Do zupy można również dodać wodę z ogórków kiszonych dla podbicia smaku. Nigdy nie dodawaj startych ogórków i wody po ogórkach wcześniej do wywaru jak dopiero pod koniec gotowania zupy, ziemniaki sie nie ugotują.