Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mam dziś dla was kolejną przepyszną zupkę oczywiście ogórkowa jak za czasów moich dziecięcych lat którą serdecznie polecam
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 960
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2849
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 956
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1706
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14641
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 960
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2849
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 956
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1706
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14641
Składniki
Do garnka wlać 1,5 - 2 litrów wody dodać kości BOCZKOWE i gotować do ich miękkości, w trakcie dodając warzywa oraz przyprawę uniwersalną. Jak mięso będzie już miękkie wyjąć z wywaru do ostygnięcia a wtedy dodać ziemniaki i ryż gotując całość do miękkości a w międzyczasie dodać oskubane z kości mięso
Gdy ziemniaki z ryżem są już miękkie wtedy dodać starte na tarce jarzynowej ogórki oraz sok z cytryny i na wolnym ogniu pogotować przez 15 minut. Na koniec dodać natkę suszoną pietruszki delikatnie zagotować i zdjąć z ognia
Ugotowaną zupę można podać z kleksem śmietany