Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mam dziś dla was kolejną przepyszną zupkę oczywiście ogórkowa jak za czasów moich dziecięcych lat którą serdecznie polecam
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 11779
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1299
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 39346
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 11779
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1299
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 39346
Składniki
Do garnka wlać 1,5 - 2 litrów wody dodać kości BOCZKOWE i gotować do ich miękkości, w trakcie dodając warzywa oraz przyprawę uniwersalną. Jak mięso będzie już miękkie wyjąć z wywaru do ostygnięcia a wtedy dodać ziemniaki i ryż gotując całość do miękkości a w międzyczasie dodać oskubane z kości mięso
Gdy ziemniaki z ryżem są już miękkie wtedy dodać starte na tarce jarzynowej ogórki oraz sok z cytryny i na wolnym ogniu pogotować przez 15 minut. Na koniec dodać natkę suszoną pietruszki delikatnie zagotować i zdjąć z ognia
Ugotowaną zupę można podać z kleksem śmietany