Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kto z nas nie lubi np. "dwupaków"? Przecież mamy wtedy dwa razy więcej czegoś... Ale, ale, co takie myślenie może mieć wspólnego z gotowaniem? No może mieć całkiem dużo , bo kierowany taką ideą wymyśliłem zupę ogórkowo/pomidorową! Zupa ta łączy to co najlepsze ze swoich protoplastek, tą wyjątkową kwaskowatość kiszonych ogórków i głęboką czerwień zupy pomidorowej. Natomiast ogólnie jej smak jest zupełnie inny i podając ją w formie testowej, konsument nie był w stanie rozpoznać co je, chociaż smakowało! Wszystkich, którzy zechcą osobiście przekonać się jak smakuje zupa ogórkowo pomidorowa, zachęcam do zapoznania się z szczegółami przygotowania, a ja życzę smacznego! <WJ>
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1472
Polecam.
Odsłon: 254
Przepyszne, proste ciasto na samych białkach. Szybkie w przygotowaniu i bardz...
Odsłon: 66
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 260
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1472
Polecam.
Odsłon: 254
Przepyszne, proste ciasto na samych białkach. Szybkie w przygotowaniu i bardz...
Odsłon: 66
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 260
Składniki
Mięso zalewamy zimną wodą (2 litry), dodajemy obraną włoszczyznę, liście laurowe, ziele angielskie i płaską łyżeczkę soli. Gotujemy aż mięso i warzywa będą miękkie, wyciągamy z wywaru. Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę, dodajemy do wywaru razem z pokrojoną marchewką i mięsem oddzielonym od kości. Gotujemy ziemniaki do miękkości . Ogórki ścieramy na tarce o dużych oczkach, wrzucamy do zupy razem z koncentratem pomidorowym. Gotujemy przez 15-20 minut. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z posiekanym koperkiem.