Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna lekka zupa z składników rosnących w ogrodzie:) Warto ją przygotować kiedy sezon warzywny w pełni:)
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14314
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1665
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16357
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6585
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14314
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1665
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16357
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6585
Składniki
W garnku rozgrzewamy masło i wrzucamy pokrojone w kostkę lub plastry warzywa: marchew, pietruszkę, seler i por. Podsmażamy mieszając przez 3-4 min.Wlewamy wodę i gotujemy na małym ogniu. Dodajemy pokrojoną w kostkę kalarepę, pokrojoną fasolkę szparagową oraz liść selera. Doprawiamy solą i pieprzem. Gotujemy do czasu aż warzywa będą miękkie - ok. 10 min. Porcje zupy na talerzu posypujemy natką pietruszki. *Zamiast wody możemy dodać bulion z kostki lub rosół.