Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna lekka zupa z składników rosnących w ogrodzie:) Warto ją przygotować kiedy sezon warzywny w pełni:)
W garnku rozgrzewamy masło i wrzucamy pokrojone w kostkę lub plastry warzywa: marchew, pietruszkę, seler i por. Podsmażamy mieszając przez 3-4 min.Wlewamy wodę i gotujemy na małym ogniu. Dodajemy pokrojoną w kostkę kalarepę, pokrojoną fasolkę szparagową oraz liść selera. Doprawiamy solą i pieprzem. Gotujemy do czasu aż warzywa będą miękkie - ok. 10 min.
Porcje zupy na talerzu posypujemy natką pietruszki.
*Zamiast wody możemy dodać bulion z kostki lub rosół.
Lekkie ciasto bez pieczenia. Świetnie nadaje się na końcówkę lata. Wykorzysta...
Odsłon: 1116
Smaczny, prosty w przygotowaniu sernik na zimno w skład którego wchodzą owoce...
Odsłon: 469
Zaczyna się przygotowywanie weków na zimę dlatego puki jest zaczęłam robić i...
Odsłon: 11948
Każdy ma czasem ochotę na coś słodkiego. Wiele osób jednak – z takich czy inn...
Odsłon: 4501
Sałatka ziemniaczana jest obowiązkowa na każdym polskim grillu.
Odsłon: 34
Pyszna sałatka do dań mięsnych rybnych i do grilla Szybka w przygotowaniu.
Odsłon: 334
Szybkie i smaczne klopsiki z piekarnika podane z ziemniakami i ulubioną suró...
Odsłon: 132
Eksplozja smaków! Wytrawne dodatki podkreślają tylko słodycz owocu a może być...
Odsłon: 31
Każdy ma czasem ochotę na coś słodkiego. Wiele osób jednak – z takich czy inn...
Odsłon: 4501
Sałatka ziemniaczana jest obowiązkowa na każdym polskim grillu.
Odsłon: 34
Pyszna sałatka do dań mięsnych rybnych i do grilla Szybka w przygotowaniu.
Odsłon: 334
Szybkie i smaczne klopsiki z piekarnika podane z ziemniakami i ulubioną suró...
Odsłon: 132
Eksplozja smaków! Wytrawne dodatki podkreślają tylko słodycz owocu a może być...
Odsłon: 31
Składniki
W garnku rozgrzewamy masło i wrzucamy pokrojone w kostkę lub plastry warzywa: marchew, pietruszkę, seler i por. Podsmażamy mieszając przez 3-4 min.Wlewamy wodę i gotujemy na małym ogniu. Dodajemy pokrojoną w kostkę kalarepę, pokrojoną fasolkę szparagową oraz liść selera. Doprawiamy solą i pieprzem. Gotujemy do czasu aż warzywa będą miękkie - ok. 10 min. Porcje zupy na talerzu posypujemy natką pietruszki. *Zamiast wody możemy dodać bulion z kostki lub rosół.
Przepisy Zupy
Zupy
Lekka zupka
Zupy
ZUPA Z SOCZEWICY. Wspaniała w swojej prostocie.
Zupy
Zupa ryżanka
Zupy
Chłodnik pomidorowy z pieczonymi burakami według Ewy Wachowicz
Lekka zupka
Bardzo rzadko w moim domu serwujemy obiad składający się z dwóch dań jedno po...
Odsłon: 264
ZUPA Z SOCZEWICY. Wspaniała w swojej prostocie.
Ten arcy prosty przepis na zupę z soczewicy znany jest na całym Bliskim Wscho...
Odsłon: 217