Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Innowacyjny przepis na zupę, która bez wątpienia zaskoczy domowników. Przepis pochodzi z 411. odcinka programu "Ewa gotuje".
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117540
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8143
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3046
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1822
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1400
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117540
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8143
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3046
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1822
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1400
Składniki
Orzechy uprażyć w piekarniku lub na suchej patelni. Kilka zostawić do dekoracji, resztę posiekać i wrzucić do gorącego rosołu. Przyprawić imbirem startym na tarce o drobnych oczkach. Wymieszać, przykryć i gotować przez 15 minut.
Do żółtek dodać mąkę ziemniaczaną i śmietankę. Roztrzepać, przelać do garnka z zupą i zmiksować. Doprawić świeżo otartą gałka muszkatołową, solą i kolorowym pieprzem.
Podawać z bagietką, prażonymi orzechami i kiełkami.