Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Innowacyjny przepis na zupę, która bez wątpienia zaskoczy domowników. Przepis pochodzi z 411. odcinka programu "Ewa gotuje".
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30915
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3638
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 4429
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1138
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30915
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3638
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 4429
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1138
Składniki
Orzechy uprażyć w piekarniku lub na suchej patelni. Kilka zostawić do dekoracji, resztę posiekać i wrzucić do gorącego rosołu. Przyprawić imbirem startym na tarce o drobnych oczkach. Wymieszać, przykryć i gotować przez 15 minut.
Do żółtek dodać mąkę ziemniaczaną i śmietankę. Roztrzepać, przelać do garnka z zupą i zmiksować. Doprawić świeżo otartą gałka muszkatołową, solą i kolorowym pieprzem.
Podawać z bagietką, prażonymi orzechami i kiełkami.