Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
zupa jest smaczna, orzeźwiająca i latem i zimą...........SMACZNEGO!!!
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 96
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 75
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 115
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 96
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 75
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 115
Składniki
jabłka, gruszki umyte pokroić ze skórką na plasterki nie za cienkie do garnka, wsypać mrożone śliwki bez pestek, wlać wodę zagotować, wsypać cukier, cynamon, goździki i gotować z 10 minut na średnim ogniu
kisiel wymieszać w szklance zimnej wody, wlać do zupy i mieszając zagotować, zdjąć z ognia
wystudzoną zupę podawać ze śmietaną i ugotowanym makaronem jaki się lubi