Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Paprykowa to nowa pomidorowa ?
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 996
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 72
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 1130
Taki obiad często robiła babcia. Uwielbiam to połączenie domowego makaronu, k...
Odsłon: 187
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 996
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 72
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 1130
Taki obiad często robiła babcia. Uwielbiam to połączenie domowego makaronu, k...
Odsłon: 187
Składniki
Papryki przeciąłem na pół, oczyściłem. Rozgrzałem piekarnik do 180 stopni C. Na blaszce wyłożonej folią, rozłożyłem papryki przecięciem do dołu. Piekłem, aż skórka zaczęła czernieć. Wystudziłem, zdjąłem skórkę. Bataty obrałem, pokroiłem w kostkę. Wrzuciłem do wrzącej wody. Zaraz po nastawieniu posoliłem. Lekko posłodziłem. Gotowałem ok. 30 minut. Czas zaczynamy odliczać od momentu ponownego zagotowania się wody. Gotowałem pod przykryciem. Pokroiłem cebulę w talarki, czosnek i zioła posiekałem. Cebulę poddusiłem ok. 3 min. Na oliwie, dodałem czosnek, dusiłem jeszcze chwilę, dodałem z grubsza pokrojone pieczone papryki. Po kilku minutach duszenia dodałem pomidory i bulion, doprawiłem solą, pieprzem i połową ziół. Gotowałem pod przykryciem 15 minut. Dodałem ugotowane bataty, doprawiłem całość do smaku. Podgotowałem pod przykryciem jeszcze ok. 5 minut. Przed podaniem posypałem resztą ziół.