Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Paprykowa to nowa pomidorowa ?
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszną konserwę w słoikach ala mortadela...
Odsłon: 6024
Cześć :-) Dzisiaj podrzucam pyszne krążki paprykowe z mięsem mielonym, jeżeli...
Odsłon: 3399
Witam serdecznie. Dzisiaj polecam pyszną roladę schabową, peklowaną, parzoną...
Odsłon: 17798
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 100
Ciasto z tego przepisu jest elastyczne, dobrze pierogi się skleja, nie lepi s...
Odsłon: 3200
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszną konserwę w słoikach ala mortadela...
Odsłon: 6024
Cześć :-) Dzisiaj podrzucam pyszne krążki paprykowe z mięsem mielonym, jeżeli...
Odsłon: 3399
Witam serdecznie. Dzisiaj polecam pyszną roladę schabową, peklowaną, parzoną...
Odsłon: 17798
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 100
Ciasto z tego przepisu jest elastyczne, dobrze pierogi się skleja, nie lepi s...
Odsłon: 3200
Składniki
Papryki przeciąłem na pół, oczyściłem. Rozgrzałem piekarnik do 180 stopni C. Na blaszce wyłożonej folią, rozłożyłem papryki przecięciem do dołu. Piekłem, aż skórka zaczęła czernieć. Wystudziłem, zdjąłem skórkę. Bataty obrałem, pokroiłem w kostkę. Wrzuciłem do wrzącej wody. Zaraz po nastawieniu posoliłem. Lekko posłodziłem. Gotowałem ok. 30 minut. Czas zaczynamy odliczać od momentu ponownego zagotowania się wody. Gotowałem pod przykryciem. Pokroiłem cebulę w talarki, czosnek i zioła posiekałem. Cebulę poddusiłem ok. 3 min. Na oliwie, dodałem czosnek, dusiłem jeszcze chwilę, dodałem z grubsza pokrojone pieczone papryki. Po kilku minutach duszenia dodałem pomidory i bulion, doprawiłem solą, pieprzem i połową ziół. Gotowałem pod przykryciem 15 minut. Dodałem ugotowane bataty, doprawiłem całość do smaku. Podgotowałem pod przykryciem jeszcze ok. 5 minut. Przed podaniem posypałem resztą ziół.