Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa paprykowa z mięsem mielonym na bazie aromatycznego bulionu do pożywne danie dla całej rodziny, szczególnie jeśli przepadacie za faszerowanymi warzywami!
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 112795
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 98
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 228
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 355
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 636
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 112795
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 98
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 228
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 355
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 636
Składniki
Ryż ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
W garnku rozgrzej oliwę z oliwek. Dodaj mieloną wołowinę, sól i pieprz. Smaż je, cały czas rozdrabniając, przez 3 minuty.
Cebulę drobno posiekaj i dodaj ją do mięsa mielonego. Kontynuuj smażenie przez kolejne 5 minut, do ładnego zrumienienia wołowiny. Odcedź nadmiar tłuszczu łyżką lub papierowymi ręcznikami.
Dodaj czosnek i pokrojoną w drobną kostkę czerwoną paprykę. Gotuj wszystko przez kolejne 3 minuty.
Dołóż przyprawy, pomidory z puszki, passatę, sos Worcestershire, chili i brązowy cukier. Wymieszaj, a następnie wlej bulion.
Doprowadź zupę do delikatnego wrzenia i zmniejsz ogień do minimalnego. Gotuj wszystko na wolnym ogniu przez ok. 30 minut, od czasu do czasu mieszając.
Zupę paprykową z mięsem mielonym zdejmij z ognia i dodaj tarty ser oraz ryż. Wymieszaj i podawaj na ciepło, od razu po przygotowaniu.
Jeśli chcesz przechować zupę na później i podać ją dnia następnego, ryż i ser dodawaj tuż przed zaserwowaniem.