Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa ta powstaje w mgnieniu oka. Jest smaczna i delikatna. Prosta w przygotowaniu, ale genialna w połączeniu składników. O tej porze roku, taki ciepły posiłek jest obowiązkowy.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11964
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16492
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5305
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11964
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16492
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5305
Składniki
Bulion zagotować, dodać do niego pokrojoną w kostkę i oczyszczoną z pestek paprykę oraz obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki. Warzywa ugotować do miękkości. Cebulę posiekać i zarumienić na maśle, oprószyć mąką i zrobić zasmażkę. Całość dodać do zupy i chwilę pogotować. Żółtka wymieszać z małą ilością gorącej zupy i ketchupem, dodać do garnka. Wymieszać, chwilę pogotować. Zupę doprawić do smaku, podać zaraz po przygotowaniu.