Zupy Przepis na:
Przepisów i artykułów: 152 Ocena: 4280
Dodano: 17.01.2015
Odsłon: 12875
5-6 os. | 60 min | łatwe | tanie |
Przygotowanie:
Pieczarki dokładnie oczyścić, umyć pokroić na drobno,lub w plasterki(według uznania)ugotować w 2,5 litrach wody, po 15 minutach pieczarki odcedzić, wodę pieczarkową odlać do innego garnka a pieczarki i drobno pokrojoną cebulkę podsmażyć na maśle doprawić do smaku.
Ziemniaki kroimy na drobną kostkę i dodajemy do wody pieczarkowej ,następnie dodajemy warzywa starte na tartce ,liść laurowy ,ziele angielskie ,jedną łyżeczkę vegety,sól,pieprz i gotujemy do miękkości .
Gdy wszystko będzie miękkie,zrobić zaklepkę do 1 szklanki wody wsypać 2 łyżki maki wlać do gotującej zupy,wrzucić podsmażone pieczarki w razie potrzeby jeszcze doprawić do smaku .
Dodać 1 łyżkę zielonej pietruszki lub kopru zamieszać .
Odstawić z ognia i wlać śmietanę...
Smacznego!!!!
Na skróty
Komentarze do przepisu (1)

Futka 18 stycznia 2015Zgłoś do usunięcia
pyszna i aromatyczna zupka :)19 Kto głosował? | Odpowiedz