Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa pieczarkowa pyszna ,sycąca,bezmięsna i aromatyczna.....
Mielonych miałem już przesyt, a promo było na mięso mielone, więc powstały py...
Odsłon: 24
Do wypieku chleba orkiszowego na zakwasie potrzebujemy wcześniej zrobić zakwa...
Odsłon: 3543
Gulasz z żołądków indyczych to moja propozycja na smaczny i sycący obiad, gul...
Odsłon: 1037
Smaczny kotlet vege z soczewicy z kaszą kuskus i bukietem warzyw to propozyc...
Odsłon: 72
Mielonych miałem już przesyt, a promo było na mięso mielone, więc powstały py...
Odsłon: 24
Do wypieku chleba orkiszowego na zakwasie potrzebujemy wcześniej zrobić zakwa...
Odsłon: 3543
Gulasz z żołądków indyczych to moja propozycja na smaczny i sycący obiad, gul...
Odsłon: 1037
Smaczny kotlet vege z soczewicy z kaszą kuskus i bukietem warzyw to propozyc...
Odsłon: 72
Składniki
Przygotowanie: Pieczarki dokładnie oczyścić, umyć pokroić na drobno,lub w plasterki(według uznania)ugotować w 2,5 litrach wody, po 15 minutach pieczarki odcedzić, wodę pieczarkową odlać do innego garnka a pieczarki i drobno pokrojoną cebulkę podsmażyć na maśle doprawić do smaku. Ziemniaki kroimy na drobną kostkę i dodajemy do wody pieczarkowej ,następnie dodajemy warzywa starte na tartce ,liść laurowy ,ziele angielskie ,jedną łyżeczkę vegety,sól,pieprz i gotujemy do miękkości . Gdy wszystko będzie miękkie,zrobić zaklepkę do 1 szklanki wody wsypać 2 łyżki maki wlać do gotującej zupy,wrzucić podsmażone pieczarki w razie potrzeby jeszcze doprawić do smaku . Dodać 1 łyżkę zielonej pietruszki lub kopru zamieszać . Odstawić z ognia i wlać śmietanę... Smacznego!!!!