Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa pieczarkowa. U mnie zawsze z ziemniakami, ale można ją podać też z makaronem. Koniecznie zabielana śmietaną. Pyszna i pożywna. Każdy ma swój sposób na zupę, ale jeśli zaczynasz swoją przygodę z gotowaniem to być może przepis Ci się przyda:)
Przygotować wywar.
Do garnka włożyć ćwiartkę z kurczaka, obrane i umyte marchewki,
pietruszkę, kawałek selera i kawałek pora. Wlać 1,5 litra wody.
Dodać liście laurowe i ziele angielskie. Wsypać pełna łyżeczkę soli i kilka
ziarenek pieprzu. Przykryć pokrywką i zagotować.
Następnie zmniejszyć gaz i gotować godzinę.
Ugotowany bulion przecedzić.
Pieczarki umyć, można też obrać. Następnie pokroić w półplasterki.
Marchewkę, pietruszkę i seler zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
W garnku z grubszym dnem roztopić masło. Wrzucić pokrojone pieczarki,
podsmażyć kilka minut często mieszając.
Następnie dodać utarte na tarce warzywa. Smażyć jeszcze 2-3 minuty.
Następnie wlać bulion. Przykryć pokrywką i gotować na małym gazie 20 minut.
Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę.
Dodać do zupy i gotować jeszcze 10-15 minut, do miękkości ziemniaków.
Śmietankę wlać do szklanki, dodać mąkę i dobrze wymieszać żeby nie było grudek.
Dodać trochę zupy i jeszcze raz wymieszać. Wlać do garnka z zupą. Wymieszać.
Przyprawić solą i pieprzem. Na koniec dodać posiekaną zieloną pietruszkę.
Można zabielić zupę samą śmietaną bez mąki.
Bardzo smaczna sałatka idealna na różne okazje jak również na spotkania przy...
Odsłon: 59
Bardzo rzadko w moim domu serwujemy obiad składający się z dwóch dań jedno po...
Odsłon: 74
Pyszna sałatka do dań mięsnych rybnych i do grilla Szybka w przygotowaniu.
Odsłon: 74
Tarta ze szparagami będzie doskonałym pomysłem na wiosenno-letni obiad. Propo...
Odsłon: 138
Bardzo smaczna sałatka idealna na różne okazje jak również na spotkania przy...
Odsłon: 59
Bardzo rzadko w moim domu serwujemy obiad składający się z dwóch dań jedno po...
Odsłon: 74
Pyszna sałatka do dań mięsnych rybnych i do grilla Szybka w przygotowaniu.
Odsłon: 74
Tarta ze szparagami będzie doskonałym pomysłem na wiosenno-letni obiad. Propo...
Odsłon: 138
Składniki
Przygotować wywar. Do garnka włożyć ćwiartkę z kurczaka, obrane i umyte marchewki, pietruszkę, kawałek selera i kawałek pora. Wlać 1,5 litra wody. Dodać liście laurowe i ziele angielskie. Wsypać pełna łyżeczkę soli i kilka ziarenek pieprzu. Przykryć pokrywką i zagotować. Następnie zmniejszyć gaz i gotować godzinę. Ugotowany bulion przecedzić.
Pieczarki umyć, można też obrać. Następnie pokroić w półplasterki. Marchewkę, pietruszkę i seler zetrzeć na tarce o grubych oczkach. W garnku z grubszym dnem roztopić masło. Wrzucić pokrojone pieczarki, podsmażyć kilka minut często mieszając. Następnie dodać utarte na tarce warzywa. Smażyć jeszcze 2-3 minuty. Następnie wlać bulion. Przykryć pokrywką i gotować na małym gazie 20 minut.
Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę. Dodać do zupy i gotować jeszcze 10-15 minut, do miękkości ziemniaków. Śmietankę wlać do szklanki, dodać mąkę i dobrze wymieszać żeby nie było grudek. Dodać trochę zupy i jeszcze raz wymieszać. Wlać do garnka z zupą. Wymieszać. Przyprawić solą i pieprzem. Na koniec dodać posiekaną zieloną pietruszkę. Można zabielić zupę samą śmietaną bez mąki.
Przepisy Zupy
Zupy
Lekka zupka
Zupy
ZUPA Z SOCZEWICY. Wspaniała w swojej prostocie.
Zupy
Zupa ryżanka
Zupy
Chłodnik pomidorowy z pieczonymi burakami według Ewy Wachowicz
Lekka zupka
Bardzo rzadko w moim domu serwujemy obiad składający się z dwóch dań jedno po...
Odsłon: 74
ZUPA Z SOCZEWICY. Wspaniała w swojej prostocie.
Ten arcy prosty przepis na zupę z soczewicy znany jest na całym Bliskim Wscho...
Odsłon: 147