Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna, aromatyczna zupa pieczarkowa z dużą ilością mięsa oraz zabielaną śmietaną 30 %. Zupa bardzo obfita i sycąca.
garnek , patelnia, nóż, miska,
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 1673
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1146
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2215
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 1673
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1146
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2215
Składniki
Z mięsa i jarzyn gotujemy bulion mięsno - warzywny. Pieczarki oczyszczamy, kroimy w kawałki i podsmażamy na rozgrzanym maśle klarownym. Podsmażone pieczarki wyjmujemy do miski a na tłuszczu po pieczarkach podsmażymy obraną pokrojoną cebulę. Dodajemy przyprawy i chwilę podsmażamy , dodajemy pokrojone jarzyny oraz obrane pokrojone w kostkę ziemniaki. Całość zalewamy bulionem i gotujemy około 30 minut pod przykryciem. Dodajemy podsmażone pieczarki oraz pokrojone mięso z bulionu i gotujemy jeszcze około 15 - 20 minut. Gotową zupę zabielamy śmietaną połączoną wcześniej z niewielką ilością gorącego bulionu. Posypujemy posiekaną pietruszką zieloną.
Przygotowanie warzyw .
Podsmażanie cebuli.
Podsmażenie warzyw.
Podsmażone warzywa zalać bulionem.
Całość zabielić śmietaną.