Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna, aromatyczna zupa pieczarkowa z dużą ilością mięsa oraz zabielaną śmietaną 30 %. Zupa bardzo obfita i sycąca.
garnek , patelnia, nóż, miska,
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 671
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 118
Marzysz o naleśnikach, które są cienkie, delikatne i nie rwą się podczas smaż...
Odsłon: 1273
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 671
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 118
Marzysz o naleśnikach, które są cienkie, delikatne i nie rwą się podczas smaż...
Odsłon: 1273
Składniki
Z mięsa i jarzyn gotujemy bulion mięsno - warzywny. Pieczarki oczyszczamy, kroimy w kawałki i podsmażamy na rozgrzanym maśle klarownym. Podsmażone pieczarki wyjmujemy do miski a na tłuszczu po pieczarkach podsmażymy obraną pokrojoną cebulę. Dodajemy przyprawy i chwilę podsmażamy , dodajemy pokrojone jarzyny oraz obrane pokrojone w kostkę ziemniaki. Całość zalewamy bulionem i gotujemy około 30 minut pod przykryciem. Dodajemy podsmażone pieczarki oraz pokrojone mięso z bulionu i gotujemy jeszcze około 15 - 20 minut. Gotową zupę zabielamy śmietaną połączoną wcześniej z niewielką ilością gorącego bulionu. Posypujemy posiekaną pietruszką zieloną.
Przygotowanie warzyw .
Podsmażanie cebuli.
Podsmażenie warzyw.
Podsmażone warzywa zalać bulionem.
Całość zabielić śmietaną.