Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna, aromatyczna zupa pieczarkowa z dużą ilością mięsa oraz zabielaną śmietaną 30 %. Zupa bardzo obfita i sycąca.
garnek , patelnia, nóż, miska,
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 165
Banalny przepis na pyszny deser z owoców kiwi. Jest słodki, smaczny i przede...
Odsłon: 134
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 47
Szybki przepis na pyszny obiad lub kolację. Kluski leniwe z Okrasą, bardzo po...
Odsłon: 96
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 165
Banalny przepis na pyszny deser z owoców kiwi. Jest słodki, smaczny i przede...
Odsłon: 134
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 47
Szybki przepis na pyszny obiad lub kolację. Kluski leniwe z Okrasą, bardzo po...
Odsłon: 96
Składniki
Z mięsa i jarzyn gotujemy bulion mięsno - warzywny. Pieczarki oczyszczamy, kroimy w kawałki i podsmażamy na rozgrzanym maśle klarownym. Podsmażone pieczarki wyjmujemy do miski a na tłuszczu po pieczarkach podsmażymy obraną pokrojoną cebulę. Dodajemy przyprawy i chwilę podsmażamy , dodajemy pokrojone jarzyny oraz obrane pokrojone w kostkę ziemniaki. Całość zalewamy bulionem i gotujemy około 30 minut pod przykryciem. Dodajemy podsmażone pieczarki oraz pokrojone mięso z bulionu i gotujemy jeszcze około 15 - 20 minut. Gotową zupę zabielamy śmietaną połączoną wcześniej z niewielką ilością gorącego bulionu. Posypujemy posiekaną pietruszką zieloną.
Przygotowanie warzyw .
Podsmażanie cebuli.
Podsmażenie warzyw.
Podsmażone warzywa zalać bulionem.
Całość zabielić śmietaną.