Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Babciny przepis na aromatyczną i pełną smaku zupę pieczarkową na domowym bulionie. U nas w wersji zmodyfikowanej, bo w postaci gęstego kremu. Można ją zrobić również bez miksowania grzybów. Podawana na gorąco w towarzystwie chrupiącej bagietki smakuje rewelacyjnie.
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 1016
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 53
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 1384
po prostu wspaniałe ciasto Latte Macchiato. Jedno z najpyszniejszych jakie są...
Odsłon: 736
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 6268
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 1016
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 53
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 1384
po prostu wspaniałe ciasto Latte Macchiato. Jedno z najpyszniejszych jakie są...
Odsłon: 736
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 6268
Składniki
W dużym garnku roztapiamy masło, dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Podsmażamy przez kilka minut na złoty kolor.
Pieczarki myjemy, kroimy na plasterki i przerzucamy do garnka. Chwilę podsmażamy. Doprawiamy mieszanką ziół i przypraw, zalewamy bulionem. Zupę pieczarkową gotujemy przez około 20 minut na wolnym ogniu.
Zupę pieczarkową ściągamy z kuchenki, miksujemy na gładki krem, dodajemy śmietankę. Serwujemy z natką pietruszki i kawałkami świeżej, chrupiącej bagietki.