Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Babciny przepis na aromatyczną i pełną smaku zupę pieczarkową na domowym bulionie. U nas w wersji zmodyfikowanej, bo w postaci gęstego kremu. Można ją zrobić również bez miksowania grzybów. Podawana na gorąco w towarzystwie chrupiącej bagietki smakuje rewelacyjnie.
Propozycja na smaczny ryż do potraw chińskich i nie tylko. Szybko i smacznie,...
Odsłon: 44
Dzisiaj karczek z marynaty pieczony w piekarniku. Mięsko soczyste , kruche i...
Odsłon: 185
Szybka i smaczna surówka z kapusty pekińskiej z dodatkiem czosnku i koperku
Odsłon: 253
Szybkie i proste babeczki bez użycia miksera.
Odsłon: 142
Propozycja na smaczny ryż do potraw chińskich i nie tylko. Szybko i smacznie,...
Odsłon: 44
Dzisiaj karczek z marynaty pieczony w piekarniku. Mięsko soczyste , kruche i...
Odsłon: 185
Szybka i smaczna surówka z kapusty pekińskiej z dodatkiem czosnku i koperku
Odsłon: 253
Szybkie i proste babeczki bez użycia miksera.
Odsłon: 142
Składniki
W dużym garnku roztapiamy masło, dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Podsmażamy przez kilka minut na złoty kolor.
Pieczarki myjemy, kroimy na plasterki i przerzucamy do garnka. Chwilę podsmażamy. Doprawiamy mieszanką ziół i przypraw, zalewamy bulionem. Zupę pieczarkową gotujemy przez około 20 minut na wolnym ogniu.
Zupę pieczarkową ściągamy z kuchenki, miksujemy na gładki krem, dodajemy śmietankę. Serwujemy z natką pietruszki i kawałkami świeżej, chrupiącej bagietki.