Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Babciny przepis na aromatyczną i pełną smaku zupę pieczarkową na domowym bulionie. U nas w wersji zmodyfikowanej, bo w postaci gęstego kremu. Można ją zrobić również bez miksowania grzybów. Podawana na gorąco w towarzystwie chrupiącej bagietki smakuje rewelacyjnie.
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 216
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34114
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 514
Przesmaczne małe wręcz mini oponki z ciasta bananowego. Pyszne, bez cukru dos...
Odsłon: 3382
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 216
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34114
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 514
Przesmaczne małe wręcz mini oponki z ciasta bananowego. Pyszne, bez cukru dos...
Odsłon: 3382
Składniki
W dużym garnku roztapiamy masło, dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Podsmażamy przez kilka minut na złoty kolor.
Pieczarki myjemy, kroimy na plasterki i przerzucamy do garnka. Chwilę podsmażamy. Doprawiamy mieszanką ziół i przypraw, zalewamy bulionem. Zupę pieczarkową gotujemy przez około 20 minut na wolnym ogniu.
Zupę pieczarkową ściągamy z kuchenki, miksujemy na gładki krem, dodajemy śmietankę. Serwujemy z natką pietruszki i kawałkami świeżej, chrupiącej bagietki.