Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Babciny przepis na aromatyczną i pełną smaku zupę pieczarkową na domowym bulionie. U nas w wersji zmodyfikowanej, bo w postaci gęstego kremu. Można ją zrobić również bez miksowania grzybów. Podawana na gorąco w towarzystwie chrupiącej bagietki smakuje rewelacyjnie.
My name is patrol. Słoneczny patrol.
Odsłon: 76
Polecam. Może być na śniadanie, może być na kolację. Samo dobro.
Odsłon: 5525
Polecam. Lekka, zdrowa sałatka. Nie tylko na śniadanie.
Odsłon: 2588
My name is patrol. Słoneczny patrol.
Odsłon: 76
Polecam. Może być na śniadanie, może być na kolację. Samo dobro.
Odsłon: 5525
Polecam. Lekka, zdrowa sałatka. Nie tylko na śniadanie.
Odsłon: 2588
Składniki
W dużym garnku roztapiamy masło, dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Podsmażamy przez kilka minut na złoty kolor.
Pieczarki myjemy, kroimy na plasterki i przerzucamy do garnka. Chwilę podsmażamy. Doprawiamy mieszanką ziół i przypraw, zalewamy bulionem. Zupę pieczarkową gotujemy przez około 20 minut na wolnym ogniu.
Zupę pieczarkową ściągamy z kuchenki, miksujemy na gładki krem, dodajemy śmietankę. Serwujemy z natką pietruszki i kawałkami świeżej, chrupiącej bagietki.