Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Babciny przepis na aromatyczną i pełną smaku zupę pieczarkową na domowym bulionie. U nas w wersji zmodyfikowanej, bo w postaci gęstego kremu. Można ją zrobić również bez miksowania grzybów. Podawana na gorąco w towarzystwie chrupiącej bagietki smakuje rewelacyjnie.
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 444
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11162
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3917
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1353
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 444
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11162
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3917
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1353
Składniki
W dużym garnku roztapiamy masło, dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Podsmażamy przez kilka minut na złoty kolor.
Pieczarki myjemy, kroimy na plasterki i przerzucamy do garnka. Chwilę podsmażamy. Doprawiamy mieszanką ziół i przypraw, zalewamy bulionem. Zupę pieczarkową gotujemy przez około 20 minut na wolnym ogniu.
Zupę pieczarkową ściągamy z kuchenki, miksujemy na gładki krem, dodajemy śmietankę. Serwujemy z natką pietruszki i kawałkami świeżej, chrupiącej bagietki.