Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka i smaczna zupa na obiad.
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 787
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 12625
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 787
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 12625
Składniki
Składniki: Pieczarki świeże ½ kg Kasza gryczana 10 dag Ziemniaki ½ kg Wywar warzywny 1 ½ litra Sól i pieprz do smaku Natka pietruszki Świeży tymianek Śmietana ½ szklanki Wykonanie: Wywar zagotować, dodać pokrojone oczyszczone pieczarki, ziemniaki i wsypać kaszę gryczaną. Gotować 25 minut, doprawić do smaku solą i świeżo zmielonym pieprzem, zaciągnąć śmietanką, posypać zieleniną i podawać z pieczywem.