Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka i smaczna zupa na obiad.
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34894
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 16474
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34894
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 16474
Składniki
Składniki: Pieczarki świeże ½ kg Kasza gryczana 10 dag Ziemniaki ½ kg Wywar warzywny 1 ½ litra Sól i pieprz do smaku Natka pietruszki Świeży tymianek Śmietana ½ szklanki Wykonanie: Wywar zagotować, dodać pokrojone oczyszczone pieczarki, ziemniaki i wsypać kaszę gryczaną. Gotować 25 minut, doprawić do smaku solą i świeżo zmielonym pieprzem, zaciągnąć śmietanką, posypać zieleniną i podawać z pieczywem.