Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa pieczarkowa z kaszą

Zupa pieczarkowa z kaszą

Autor:

Przepisów i artykułów: 2200 Ocena: 48796

Dodano:

Odsłon: 326

Jak się chce, to można Jak się lubi, to nawet trzeba Aromatyczna zupa pieczarkowa z kaszą w śmietanowym towarzystwie.

Składniki

  • 250 g pieczarek
  • 1 duża marchew
  • 1 pietruszka
  • 1 kawałek selera korzeniowego
  • 1 por
  • 1 łyżka masła ghee
  • 1,2 litra bulionu warzywnego
  • 100 g śmietankowego serka topionego
  • 3 łyżki jęczmiennej kaszy perłowej
  • 1 pęczek natki pietruszki
  • sól, pieprz
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Pieczarki oczyszczamy, większe kroimy mniejsze zostawiamy w całości lub kroimy na pół.
    Marchew, pietruszkę i seler, ścieramy na tarce o dużych oczkach.
    Por kroimy w piórka.
    Warzywa i grzyby dusimy pod przykrycie na maśle, po 10 minutach zalewamy gorącym bulionem, dodajemy kaszę, serek (w mniejszych kawałkach), gotujemy do miękkości kaszy.
    Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.
    Posypujemy posiekaną natką pietruszki.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń