Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Klasyczna zupa pieczarkowa. Moją zrobiłam z kluskami kładzionymi ale równie dobrze smakuje z ziemniakami lub makaronem.
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10419
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336758
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4307
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423677
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10419
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336758
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4307
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423677
Składniki
Pieczarki oczyścić, pokroić w plasterki. Cebulę pokroić w kostkę, zeszklić na maśle. Dodać pieczarki, smażyć do odparowania płynu.
Marchewkę obrać, pokroić w talarki, dodać do pieczarek. Wszystko zalać bulionem, doprawić solą i pieprzem, gotować do miękkości. Na koniec zupę zabielić śmietaną.
Wszystkie składniki ciasta dokładnie wymieszać. W dużym garnku zagotować osoloną wodę. Łyżką nabierać niewielkie porcje ciasta, wrzucać na wrzątek. Gotować około 2 minuty od wypłynięcia na powierzchnię. Kluski odcedzić na durszlaku (można przelać wodą).
Zupę podawać z porcją klusek, posypać posiekaną natką pietruszki.