Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
przepis dostałam od koleżanki, a ta z kolei wyczytała w jakiejś gazecie :)
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 441
Żeberka po amerykańsku to kulinarny klasyk, który zachwyca swoją soczystością...
Odsłon: 1014
Szybkie i sycące danie na obiad lub ciepłą kolację.
Odsłon: 106
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 441
Żeberka po amerykańsku to kulinarny klasyk, który zachwyca swoją soczystością...
Odsłon: 1014
Szybkie i sycące danie na obiad lub ciepłą kolację.
Odsłon: 106
Składniki
Pokrojone pieczarki wraz z cebulką podsmażyc (na maśle lub oleju). Dodac ze startą marchewką do rosołu i gotowac do miękkości. Na koniec zabielic łyżką śmietany.
Kluseczki : W rondelku zagotowac mleko z łyżką masła. Dodac mąkę i energicznie zamieszac. Jak troszkę przestygnie dodac jajko, wyrobic. Na koniec wrzucic starty ser oraz posiekaną natkę, jeszcze raz wszystko wymieszac/wyrobic. Za pomocą dwóch łyżek robic z ciasta łezki i wrzucac na gotującą się osoloną wodę.
Kluseczki wyłożyc na talerz, zalac zupką, można posypac natką i gotowe :)