Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
przepis dostałam od koleżanki, a ta z kolei wyczytała w jakiejś gazecie :)
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19190
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13008
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1642
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232068
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19190
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13008
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1642
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232068
Składniki
Pokrojone pieczarki wraz z cebulką podsmażyc (na maśle lub oleju). Dodac ze startą marchewką do rosołu i gotowac do miękkości. Na koniec zabielic łyżką śmietany.
Kluseczki : W rondelku zagotowac mleko z łyżką masła. Dodac mąkę i energicznie zamieszac. Jak troszkę przestygnie dodac jajko, wyrobic. Na koniec wrzucic starty ser oraz posiekaną natkę, jeszcze raz wszystko wymieszac/wyrobic. Za pomocą dwóch łyżek robic z ciasta łezki i wrzucac na gotującą się osoloną wodę.
Kluseczki wyłożyc na talerz, zalac zupką, można posypac natką i gotowe :)