Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś proponuję dietetyczną zupę bezmięsną, pieczarkową.
Najprostsze ciasto jakie można sobie wyobrazić. Proste i szybkie w przygotowa...
Odsłon: 123
Ogórki, papryka i cebula, a wszystko w aromacie czosnku i ziół – oto przepis...
Odsłon: 21528
...naturalny, domowy. Bez sztucznych dodatków. Najlepszy. Polecam.
Odsłon: 75
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 113
Polecam.
Odsłon: 847
Najprostsze ciasto jakie można sobie wyobrazić. Proste i szybkie w przygotowa...
Odsłon: 123
Ogórki, papryka i cebula, a wszystko w aromacie czosnku i ziół – oto przepis...
Odsłon: 21528
...naturalny, domowy. Bez sztucznych dodatków. Najlepszy. Polecam.
Odsłon: 75
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 113
Polecam.
Odsłon: 847
Składniki
Wymyte pieczarki kroimy w plastry i smażymy na tłuszczu (mała ilość tłuszczu). Obieramy ziemniaka, marchew, seler i pietruszkę, kroimy w kostkę. Zagotowujemy 1 litr wody z domową kostką rosołową, zielem angielskim i liściem laurowym.
Do gotującego się wywaru dodajemy pokrojone warzywa w kostkę. Gdy warzywa są lekko miękkie dodajemy do łyżką cedzakową duszone pieczarki. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem ziołowym. Jeżeli warzywa są miękkie dodajemy 2 garście makaronu i gotujemy do miękkości makaronu. Ząbek czosnku, natkę pietruszki i koper kroimy drobno i dodajemy do gotującej się zupy.
Jeżeli makaron zrobi się miękki, zabielamy zupę śmietaną, doprowadzamy do wrzenia i kończymy gotowanie.
Smacznego!!!