Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś proponuję dietetyczną zupę bezmięsną, pieczarkową.
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 885
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 817
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 281
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 885
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 817
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 281
Składniki
Wymyte pieczarki kroimy w plastry i smażymy na tłuszczu (mała ilość tłuszczu). Obieramy ziemniaka, marchew, seler i pietruszkę, kroimy w kostkę. Zagotowujemy 1 litr wody z domową kostką rosołową, zielem angielskim i liściem laurowym.
Do gotującego się wywaru dodajemy pokrojone warzywa w kostkę. Gdy warzywa są lekko miękkie dodajemy do łyżką cedzakową duszone pieczarki. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem ziołowym. Jeżeli warzywa są miękkie dodajemy 2 garście makaronu i gotujemy do miękkości makaronu. Ząbek czosnku, natkę pietruszki i koper kroimy drobno i dodajemy do gotującej się zupy.
Jeżeli makaron zrobi się miękki, zabielamy zupę śmietaną, doprowadzamy do wrzenia i kończymy gotowanie.
Smacznego!!!