Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś proponuję dietetyczną zupę bezmięsną, pieczarkową.
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7241
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2690
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20203
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 583
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 814
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7241
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2690
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20203
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 583
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 814
Składniki
Wymyte pieczarki kroimy w plastry i smażymy na tłuszczu (mała ilość tłuszczu). Obieramy ziemniaka, marchew, seler i pietruszkę, kroimy w kostkę. Zagotowujemy 1 litr wody z domową kostką rosołową, zielem angielskim i liściem laurowym.
Do gotującego się wywaru dodajemy pokrojone warzywa w kostkę. Gdy warzywa są lekko miękkie dodajemy do łyżką cedzakową duszone pieczarki. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem ziołowym. Jeżeli warzywa są miękkie dodajemy 2 garście makaronu i gotujemy do miękkości makaronu. Ząbek czosnku, natkę pietruszki i koper kroimy drobno i dodajemy do gotującej się zupy.
Jeżeli makaron zrobi się miękki, zabielamy zupę śmietaną, doprowadzamy do wrzenia i kończymy gotowanie.
Smacznego!!!