Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś proponuję dietetyczną zupę bezmięsną, pieczarkową.
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1299
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5827
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8837
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18455
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1299
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5827
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8837
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18455
Składniki
Wymyte pieczarki kroimy w plastry i smażymy na tłuszczu (mała ilość tłuszczu). Obieramy ziemniaka, marchew, seler i pietruszkę, kroimy w kostkę. Zagotowujemy 1 litr wody z domową kostką rosołową, zielem angielskim i liściem laurowym.
Do gotującego się wywaru dodajemy pokrojone warzywa w kostkę. Gdy warzywa są lekko miękkie dodajemy do łyżką cedzakową duszone pieczarki. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem ziołowym. Jeżeli warzywa są miękkie dodajemy 2 garście makaronu i gotujemy do miękkości makaronu. Ząbek czosnku, natkę pietruszki i koper kroimy drobno i dodajemy do gotującej się zupy.
Jeżeli makaron zrobi się miękki, zabielamy zupę śmietaną, doprowadzamy do wrzenia i kończymy gotowanie.
Smacznego!!!