Zupy Przepis na:
Przepisów i artykułów: 5 Ocena: 139
Dodano: 03.01.2016
Odsłon: 11427
5-6 os. | > 60 min | średnie | przystępne |
Gotujemy rosół. Pieczarki myjemy i kroimy w cienkie plasterki. Z rosołu wyciągamy wszystkie warzywa oprócz marchewki. Pieczarki smażymy parę minut na łyżce masła. Dodajemy do gotującego się rosołu. Cebulę kroimy w kostkę i z dodatkiem łyżki masła szklimy na rozgrzanej patelni. Następnie cebulę wrzucamy do wywaru. Dodajemy również makaron (musimy często mieszać, by makaron nie przywarł do garnka). Do miski wlewamy 2-3 chochelki wywaru, następnie wrzucamy serek topiony i blendujemy, by nie zostały żadne grudki. Wlewamy do zupy, cały czas mieszając. W tej samej misce wlewamy śmietany, dodajemy szczyptę soli, mieszamy trzepaczką, dodajemy mąkę, by śmietana zgęstniała. Następnie dolewamy do miski ze śmietaną 2 chochelki wywaru, mieszamy, by pozbyć się grudek. Dolewamy do zupy. Zupę gotujemy jeszcze 5 minut na średnim ogniu i doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Możemy posypać pokrojoną drobno pietruszką.
I gotowe ! :)
Na skróty
Komentarze do przepisu (2)

GREGORHSPEED 27 września 2016Zgłoś do usunięcia
Nie za dużo rosołu wg ilości V?1 Kto głosował? | Odpowiedz

Futka 03 stycznia 2016Zgłoś do usunięcia
Przepyszna i pożywna zupa :)8 Kto głosował? | Odpowiedz