Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo dobra, sycąca i kremowa zupa pieczarkowa z makaronem.
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 35610
Witam serdecznie. Dzisiaj polecam pyszną roladę schabową, peklowaną, parzoną...
Odsłon: 17506
Moja rodzinka uwielbia gołąbki, a ja jako dobra mama, teściowa i babcia lubię...
Odsłon: 237
Banalnie prosty w przygotowaniu makaron z naleśników, który można zjeść jako...
Odsłon: 161
Soczyste kotlety mielone i siekane.
Odsłon: 183
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 35610
Witam serdecznie. Dzisiaj polecam pyszną roladę schabową, peklowaną, parzoną...
Odsłon: 17506
Moja rodzinka uwielbia gołąbki, a ja jako dobra mama, teściowa i babcia lubię...
Odsłon: 237
Banalnie prosty w przygotowaniu makaron z naleśników, który można zjeść jako...
Odsłon: 161
Soczyste kotlety mielone i siekane.
Odsłon: 183
Składniki
Gotujemy rosół. Pieczarki myjemy i kroimy w cienkie plasterki. Z rosołu wyciągamy wszystkie warzywa oprócz marchewki. Pieczarki smażymy parę minut na łyżce masła. Dodajemy do gotującego się rosołu. Cebulę kroimy w kostkę i z dodatkiem łyżki masła szklimy na rozgrzanej patelni. Następnie cebulę wrzucamy do wywaru. Dodajemy również makaron (musimy często mieszać, by makaron nie przywarł do garnka). Do miski wlewamy 2-3 chochelki wywaru, następnie wrzucamy serek topiony i blendujemy, by nie zostały żadne grudki. Wlewamy do zupy, cały czas mieszając. W tej samej misce wlewamy śmietany, dodajemy szczyptę soli, mieszamy trzepaczką, dodajemy mąkę, by śmietana zgęstniała. Następnie dolewamy do miski ze śmietaną 2 chochelki wywaru, mieszamy, by pozbyć się grudek. Dolewamy do zupy. Zupę gotujemy jeszcze 5 minut na średnim ogniu i doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Możemy posypać pokrojoną drobno pietruszką.
I gotowe ! :)