Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na specjalne życzenie Syna - mówisz i masz. :)
Dzisiaj kolejna moja kapusta kiszona, tym razem kiszona w słoikach. Kapusta k...
Odsłon: 103
Na rodzinny obiad. Słodkokwaśny dodatek owoców świetnie komponuje się z mięse...
Odsłon: 475
Lekka i pełna smaku galareta. Mięso na indyczych golonkach jest niezwykle soc...
Odsłon: 187
Dzisiaj kolejna moja kapusta kiszona, tym razem kiszona w słoikach. Kapusta k...
Odsłon: 103
Na rodzinny obiad. Słodkokwaśny dodatek owoców świetnie komponuje się z mięse...
Odsłon: 475
Lekka i pełna smaku galareta. Mięso na indyczych golonkach jest niezwykle soc...
Odsłon: 187
Składniki
Cebulę pokroić w kostkę, podsmażyć na oliwie. Pieczarki pokroić - nóżki w plastry, glówki również. Dodać je do cebulki i podsmażyć razem ok. 5 minut. Dolać wody, tak by grzyby były przykryte i gotować ok. 15 minut.
Marchewkę i pietruszkę pokroić w ćwierćtalarki, korzeń selera w słupki - dodać je do grzybów i cebuli i gotować prawie do miękkości, w międzyczasie dorzucając kostki rosołowe.
Makaron wrzucić do zupy, pogotować do jego miękkości. Do śmietany dodać mąkę i kilka łyżek gorącego wywaru - wlać do zupy i pogotować jeszcze 2-3 minutki. Doprawić, dodać zieleninę.
Smacznego!