Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś tylko zupa pieczarkowa lecz ugotowana z sercem czyli tak jak zawsze gotowała nam mama w czasie mojego dzieciństwa, to najsmaczniejsza i najbardziej syta zupa jaką można sobie wyobrazić
Zupa delikatna i mimo,że nie była gotowana na mięsie czy też kostkach wyszła...
Odsłon: 2133
to jedne z tych ekspresowych ciasteczek ... robi się je bardzo szybko, ze skł...
Odsłon: 4611
Pyszne i szybkie ciasto , wystarczy wymieszać i połączyć składniki . Ciasto n...
Odsłon: 2985
Doskonałe kotlety mielone robione są z szynki wieprzowej. Mięso jest odpowied...
Odsłon: 210
to jedne z tych ekspresowych ciasteczek ... robi się je bardzo szybko, ze skł...
Odsłon: 4611
Pyszne i szybkie ciasto , wystarczy wymieszać i połączyć składniki . Ciasto n...
Odsłon: 2985
Doskonałe kotlety mielone robione są z szynki wieprzowej. Mięso jest odpowied...
Odsłon: 210
Składniki
Do garnka przełożyć oczyszczone i umyte porcje rosołowe kurze lub kto jakie woli, wlać dwa litry wody, dodać marchew pokrojoną dowolnie, wsypać suszoną włoszczyznę ulubioną przyprawę uniwersalną, ziela angielskie oraz liść laurowy i całość zagotować, następnie zmniejszyć ogień i na wolnym gotować do pół miękkości mięsa na porcjach, w trakcie gotowania delikatnie zebrać powstałe szumowiny. Jak już mięso na porcjach robi się miękkie wtedy dodać ziemniaki pokrojone w kostkę oraz wsypać ryż gotować na wolnym ogniu do miękkości ziemniaków oraz ryżu
W trakcie gotowania się wywaru z ziemniakami i ryżem dodać pokrojony por i chwilę jeszcze pogotować a w międzyczasie na patelnię dodać masło roztopić je i przełożyć pokrojone razem z nóżkami i lekko je podsmażyć, podsmażone dodać do gotującej się zupy na wolnym ogniu razem z grzybami pogotować przez chwilę
Gdy już zupa pogotowała się z pieczarkami na wolnym ogniu, do szklanki wlać 200 ml wody dodać zupę w proszku i ją rozrobić następnie przelać do gotującej się zupy i pogotować nadal na wolnym ogniu przez pięć minut, doprawić jeszcze według swego smaku przyprawą uniwersalną. Na sam koniec gotowania się zupy dodać drobno pokrojoną natkę pietruszki zagotować i zdjąć z ognia
Ugotowana pieczarkowa z ziemniakami i ryżem jest sycąca i bardzo smaczna a dodanie zupy w proszku nadało jej więcej grzybowego smaku ( jeżeli ktoś nie toleruje zup w proszku można pominąć lecz raz na jakiś czas nikomu nie zaszkodzi ). Akurat tą pieczarkową ugotowałam bez dodatku śmietany ale jeżeli ktoś lubi jak najbardziej można dodać
Przepisy Zupy
Zupy
Rosół z jajkami po gruzińsku
Zupy
Kartoflanka
Zupy
Zupa krem z białych szparagów z koperkiem
Zupy
Zupa naleśnikowa
Rosół z jajkami po gruzińsku
Co oczywiste, tradycyjny polski rosół jest bezapelacyjnym królem wszystkich z...
Odsłon: 1137
Kartoflanka
Moja dzisiejsza kartoflanka jest smaczna, prosta w przygotowaniu i trochę inn...
Odsłon: 733