Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pikantna zupka która świetnie rozgrzewa. Można zrobić łagodniejszą wersję i nie dodawać pieprzu.
Zapiekanka obłędna w smaku!
Odsłon: 342
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 410
Polecam. Pasuje na Święta Wielkanocne.
Odsłon: 806
Zapiekanka obłędna w smaku!
Odsłon: 342
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 410
Polecam. Pasuje na Święta Wielkanocne.
Odsłon: 806
Składniki
Grzyby zalewam wodą najlepiej na całą noc.
Ziemniaki kroję w kostkę i wkładam do garnka Zalewam wodą ok.1/5 litra, dodaję startą marchewkę i kostki rosołowe .Wstawiam na gaz.
Pieczarki trę na tarce. Podsmażam na patelni lekko soląc. Grzyby drobno kroję i dodaję do pieczarek. Posypuję pieprzem i chwilkę smażę razem.
Kiedy ziemniak zaczynają się gotować dodaję pieczarki z grzybami i gotuję ok. 20 min. Kiedy ziemniaki są już ugotowane dodaję powoli śmietanę i posypuję natką.