Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pikantna zupka która świetnie rozgrzewa. Można zrobić łagodniejszą wersję i nie dodawać pieprzu.
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 553
Szybkie i smaczne ciasto z jabłkiem do popołudniowej kawy, pachnące cynamonem.
Odsłon: 400
Baza marchewkowa jest bardzo popularna w krajach byłego ZSRR. Często używa si...
Odsłon: 42
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 553
Szybkie i smaczne ciasto z jabłkiem do popołudniowej kawy, pachnące cynamonem.
Odsłon: 400
Baza marchewkowa jest bardzo popularna w krajach byłego ZSRR. Często używa si...
Odsłon: 42
Składniki
Grzyby zalewam wodą najlepiej na całą noc.
Ziemniaki kroję w kostkę i wkładam do garnka Zalewam wodą ok.1/5 litra, dodaję startą marchewkę i kostki rosołowe .Wstawiam na gaz.
Pieczarki trę na tarce. Podsmażam na patelni lekko soląc. Grzyby drobno kroję i dodaję do pieczarek. Posypuję pieprzem i chwilkę smażę razem.
Kiedy ziemniak zaczynają się gotować dodaję pieczarki z grzybami i gotuję ok. 20 min. Kiedy ziemniaki są już ugotowane dodaję powoli śmietanę i posypuję natką.