Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa pieczarkowo-warzywna z pulpetami

Zupa pieczarkowo-warzywna z pulpetami

Autor:

Przepisów i artykułów: 390 Ocena: 5335

Dodano:

Odsłon: 160

delikatna, smakowita zupka, zachęcam

Składniki

  • pieczarki 50 dag
  • cebula 1 szt
  • por kawałek
  • mieszanka warzywna mrożona 1 opak
  • masło
  • śmietana 18%
  • sól, pieprz, sos sojowy
  • natka pietruszki
  • pulpety: mięso mielone z indyka ok 50 dag
  • jajko
  • cebula
  • bułka tarta
  • sól, pieprz
  • bulion
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Zupa pieczarkowo-warzywna z pulpetami

Przygotowanie

  1. 1. pieczarki umyc, pokroić, cebule i pora pokroić,
    2. rozgrzać masło, wrzucić cebulę, poddusić, dodać pieczarki, podsmażyć, po chwili wsypać warzywa mrożone, dodac przyprawy,
    smażyć do odparowania wody, podlać bulionem,
    3. do mięsa dodać posiekaną cebulę, jajko, łyżkę bułki tartej i przyprawy, formować małe pulpety, wrzucać do wolno gotujacej sie zupy, gotowa ok 5 min,
    4. 2-3 łyzki kwasnej śmietany wymieszać z gorącą zupą, wlać do garnka, doprawić do smaku, dodać posiekaną natke, podawać z ryżem lub makaronem,




    smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń