Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
delikatna, smakowita zupka, zachęcam
Idealny do zupy Pho.
Odsłon: 49
Kotlety mielone po morawsku to ponoć specjał znany w rejonie Moraw od czasów...
Odsłon: 1341
Nasze ciasto "Jaskiniowiec" to prawdziwa uczta dla miłośników słodkich deseró...
Odsłon: 35084
Idealny do zupy Pho.
Odsłon: 49
Kotlety mielone po morawsku to ponoć specjał znany w rejonie Moraw od czasów...
Odsłon: 1341
Nasze ciasto "Jaskiniowiec" to prawdziwa uczta dla miłośników słodkich deseró...
Odsłon: 35084
Składniki
1. pieczarki umyc, pokroić, cebule i pora pokroić, 2. rozgrzać masło, wrzucić cebulę, poddusić, dodać pieczarki, podsmażyć, po chwili wsypać warzywa mrożone, dodac przyprawy, smażyć do odparowania wody, podlać bulionem, 3. do mięsa dodać posiekaną cebulę, jajko, łyżkę bułki tartej i przyprawy, formować małe pulpety, wrzucać do wolno gotujacej sie zupy, gotowa ok 5 min, 4. 2-3 łyzki kwasnej śmietany wymieszać z gorącą zupą, wlać do garnka, doprawić do smaku, dodać posiekaną natke, podawać z ryżem lub makaronem, smacznego