Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
delikatna, smakowita zupka, zachęcam
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1391
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 61
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 12245
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1391
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 61
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 12245
Składniki
1. pieczarki umyc, pokroić, cebule i pora pokroić, 2. rozgrzać masło, wrzucić cebulę, poddusić, dodać pieczarki, podsmażyć, po chwili wsypać warzywa mrożone, dodac przyprawy, smażyć do odparowania wody, podlać bulionem, 3. do mięsa dodać posiekaną cebulę, jajko, łyżkę bułki tartej i przyprawy, formować małe pulpety, wrzucać do wolno gotujacej sie zupy, gotowa ok 5 min, 4. 2-3 łyzki kwasnej śmietany wymieszać z gorącą zupą, wlać do garnka, doprawić do smaku, dodać posiekaną natke, podawać z ryżem lub makaronem, smacznego