Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niecodzienna zupa krem - z pieczonej pietruszki, z dodatkiem selera i jabłka dla podkręcenia smaku. Podana z chrupiącymi grzankami z serem
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 6431
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154825
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1044
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 468
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 6431
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154825
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1044
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 468
Składniki
Pietruszkę obrać, pokroić na mniejsze kawałki, obtoczyć w oliwie( w 2 łyżkach) i ułożyć na blasze do pieczenia. Piec 30 minut w 180 stopniach. W tym czasie pokroić cebulę w piórka, selera w kawałki a czosnek posiekać. W garnku rozgrzać pozostałą oliwę, dodać warzywa i smażyć przez ok 10 minut, mieszając. Na koniec dodać starte jabłko i gałkę, chwilę podsmażyć i zalać rosołkiem.
Gotować 10 minut.w tym czasie bułkę pokroić w kawałki, ułożyć na blasze do pieczenia i posypać serem. Do zupy dodać pietruszkę a do gorącego piekarnika wstawić grzanki. Piec aż się bułka zarumienia a ser roztopi ( ok 5 minut) Zupę gotować kolejne 2-3 minuty a następnie całość zmiksować. Dodać śmietankę, sól, pieprz i sok z cytryny. Podawać z grzankami.