Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niecodzienna zupa krem - z pieczonej pietruszki, z dodatkiem selera i jabłka dla podkręcenia smaku. Podana z chrupiącymi grzankami z serem
Polecam. Pożywna, smaczna.
Odsłon: 772
Nie ma to jak domowe pierogi z ziemniakami, serem i cebulką.
Odsłon: 1046
Ciasto z tego przepisu jest elastyczne, dobrze pierogi się skleja, nie lepi s...
Odsłon: 307
Polecam. Pożywna, smaczna.
Odsłon: 772
Nie ma to jak domowe pierogi z ziemniakami, serem i cebulką.
Odsłon: 1046
Ciasto z tego przepisu jest elastyczne, dobrze pierogi się skleja, nie lepi s...
Odsłon: 307
Składniki
Pietruszkę obrać, pokroić na mniejsze kawałki, obtoczyć w oliwie( w 2 łyżkach) i ułożyć na blasze do pieczenia. Piec 30 minut w 180 stopniach. W tym czasie pokroić cebulę w piórka, selera w kawałki a czosnek posiekać. W garnku rozgrzać pozostałą oliwę, dodać warzywa i smażyć przez ok 10 minut, mieszając. Na koniec dodać starte jabłko i gałkę, chwilę podsmażyć i zalać rosołkiem.
Gotować 10 minut.w tym czasie bułkę pokroić w kawałki, ułożyć na blasze do pieczenia i posypać serem. Do zupy dodać pietruszkę a do gorącego piekarnika wstawić grzanki. Piec aż się bułka zarumienia a ser roztopi ( ok 5 minut) Zupę gotować kolejne 2-3 minuty a następnie całość zmiksować. Dodać śmietankę, sól, pieprz i sok z cytryny. Podawać z grzankami.